More


  VIGILENȚĂ! Măsuri DRASTICE pentru combaterea GRIPEI AVIARE la Satu Mare. Ședință de URGENȚĂ

  =

  Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, a convocat, în data de 16 ianuarie, ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Satu Mare. Ședința a fost convocată având în vedere contextul epidemiologic actual din județul Satu Mare sub aspectul Gripei Aviare ca urmare a declarării unui focar în data de 14 ianuarie 2020 la o exploatație de păsări din localitatea Seini, județul Maramureș, și a instaurării zonelor de restricție în jurul focarului, precum și declararea unor cazuri de Pestă Porcină Africană la mistreți în județele Satu Mare și Maramureș.

  Plan de măsuri aprobat pentru gripa aviară

  Prefectul, în calitate de președinte al Unității Locale de Decizie (ULD) Satu Mare, a supus aprobării membrilor CLCB DecizIa nr. 01/16.01.2020 prin care s-au aprobat Planul de măsuri actualizat pentru controlul bolii Pesta Porcină Africană la mistreți în județul Satu Mare și Planul de măsuri pentru controlul bolii Gripă Aviară datorată declarării unui focar în data de 14 ianuarie 2020 la o exploatație de păsări din localitatea Seini, județul Maramureș, și a dispus transmiterea de urgență a acestora către Unitățile Locale de Sprijin de la nivelul Unităților Administrativ-Teritoriale din județ, către gestionarii Fondurilor de Vânătoare și Garda Forestieră Oradea.

  Planul de măsuri pentru combaterea focarului de influență aviară de la Seini, județul Maramureș, stabilește: catagrafierea păsărilor din exploatații, pe specii și vârstă, din localitățile: Pomi, Crucișor, Valea Vinului, Apa, Orașu Nou, Racșa și Medieșu Aurit, zonele de restricție, protecție și supraveghere și restricțiile privind mișcarea păsărilor.
  De menționat că în acest moment, la nivelul județului Satu Mare nu există focare de gripă aviară.

  Plan de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane

  Planul de măsuri pentru controlul bolii pentru Pesta Porcină Africană la mistreți în Fondul de vânătoare 21 Viile Satu Mare, județul Satu Mare, și Fondul de vânătoare 37 Asuaj, județul Maramureș, stabilește catagrafierea mistreților, punerea sub supraveghere a exploatațiilor de porci din zonele afectate, precum și măsuri de biosecuritate în fondurile de vânătoare din zonele neafectate de pestă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img