ALERTĂ MAXIMĂ!!! Virusul ucigaş din China a ajuns şi în Romania? Zeci de români, puşi în carantină

Muzicieni din mai multe orașe din România s-au întors din orașul Wuhan din China, locul de unde a izbucnit epidemia de îmbolnăviri cu ului misterios care se întinde cu repeziciune în toată lumea. În prezent, o parte dintre artişti sunt în carantină, la domiciliu. Autorităţile române sunt în alertă. Epidemia ar putea ajunge şi la noi în ţară, scrie Capital.ro.

Foarte aproape de Satu Mare

Este vorba de 50 de muzicieni care au concertat în orașul Wuhan din China, iar o parte din artiști au fost trimiși în carantină, la domiciliu, de către conducerea Filarmonicii Banatul din Timișoara. Orchestra este formată din angajați de la filarmonicile din Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța.

Doi dintre cei ținuți în carantină sunt sunt din Cluj Napoca, alți doi fiind din Oradea.

”Doi muzicieni clujeni, care s-au întors din turneul din China, sunt auto-izolați la domiciliu pe o durată de 14 zile. Starea lor de sănătate este foarte bună, am vorbit cu ei. Dacă în această perioadă vor prezenta simtopme de febră, tuse sau dificultăți la respirație, vor trebui să apeleze 112 și vor fi transferați al Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca”, a declarat directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, citat de PortalSM.

Scannere termice pe aeroporturile din România

Specialiştii în domeniul medical au avut o întâlnire de urgenţă la Ministerul Sănătăţii. Directorul Institutului de Boli Infecţioase, dr. Adrian Streinu Cercel, a declarat că s-a cerut instalarea de scannere termice pe aeroporturile din România, pentru a fi depistate persoanele cu febră, care ar putea fi purtătoare ale virusului. El a mai spus că este vorba de virus nou, cu o structură genetică nouă, iar perioada de incubaţie este de 14 zile.

Organizația Mondială a Sănătății se pregătește să declare miercuri o situație de urgență de sănătate publică de amploare internațională și recomandă tuturor țărilor monitorizare activă, prevenție și pregătiri pentru o eventuală intervenție în cazul epidemiei generate de noul tip de coronavirus care a făcut deja șase decese, a anunțat marți doctorul Tudor Ciuhodaru, europarlamentar și membru în Comisia de Sănătate a Parlamentului European, potrivit Libertatea.

„Atenție, e alertă globală. Noul tip de coronavirus identificat în China amenință și Europa. În doar o lună numărul pacienților s-a triplat (1700), la fel și al deceselor iar 9 pacienți sunt în stare critică. S-a dovedit și posibilitatea transmiterii virusului de la o persoană la alta”, transmite medicul Tudor Ciuhodaru, într-un comunicat, în care critică autoritățile din România, acuzându-le că nu reacționează.

Coronavirusul din China – Simptome

Medicul Ciuhodaru avertizează că virusul se transmite cu mare ușurință de la om la om.

”Virusul face parte din familia coronavirusurilor (din care fac parte SARS și MERS) ce pot infecta oamenii, animalele și păsările. Sunt 6 tipuri de virus ce pot infecta oamenii: 4 comune (229E (alpha coronavirus), NL63 (alpha coronavirus), OC43 (beta coronavirus), HKU1 (beta coronavirus)) la care se adaugă MERS și SARS. Transmiterea de la o persoană la alta se face cu mare uşurinţă pe cale aeriană (vorbire, tuse, strănut) sau prin contact direct sau indirect cu secreţiile respiratorii aflate pe mâinile acestora sau pe suprafeţe contaminate.

Transmiterea de la o persoană la alta se face cu mare uşurinţă pe cale aeriană (vorbire, tuse, strănut) sau prin contact direct sau indirect cu secreţiile respiratorii aflate pe mâinile acestora sau pe suprafeţe contaminate.

Simptomele includ febra, dispneea iar imagistic se constată infiltrat pulmonar bilateral”, transmite medicul Ciuhodaru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Infractor periculos, prins și încarcerat

La data de 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au pus...

Hoațe din magazine, reținute de polițiști

La data de 6 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Tășnad au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi...

Record de cazuri noi de COVID-19 la nivel național

A cincea zi consecutiv, la Satu Mare nu a fost înregistrat niciun caz nou de coronavirus. În schimb, ieri, la nivel național, a fost...

Rata șomajului, în ușoară creștere la Satu Mare

La sfârșitul lunii iunie 2020, rata șomajului înregistrată în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a fost de 3,18 %,...

Căutat de autoritățile române, oprit la intrarea în țară

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Urziceni au identificat și predat reprezentanților IPJ Satu Mare un cetățean român, căutat de...