AMBIGUU. Uite GRIPA, nu e gripa. DSP, comunicat HALUCINANTVirusul gripal face ravagii la Satu Mare, dacă ar fi să ne luăm după datele  furnizate prin intermediul unui comunicat de presă de Direcția de Sănătate Publică Satu Mare. Acestea spune că, în ultima săptămână, în județ au fost înregistrate aproape 90 de cazuri. Cu toate acestea, tot DSP spune că niciunul dintre aceste cazuri de gripe nu au fost confirmate. De fapt au fost doar niște…viroze. 

87 de cazuri înregistrate

Potrivit unei informări făcute de DSP Satu Mare, în săptămâna 27 ianuarie – 2 februarie 2020, pe raza județului Satu Mare au fost înregistrate 87 de cazuri noi de gripă.

Șase dintre acestea au fost înregistrate la copii cu vârsta cuprinsă între zero și doi ani, 22 de cazuri la copii între doi și patru ani, 18 cazuri la vârsta 5 – 14 ani.

Care of a patient

 

Demn de remarcată că un număr mare de cazuri, 32 la număr, au fost înregistrate la categoria de vârstă despre care se poate spune că este cea mai puternică din punct de vedere al imunității, adică categoria 15-50 de ani.

Totodată, au ai fost înregistrate cinci cazuri la categoria de vârstă 50-65 de ani, în timp ce patru la categoria de peste 65 de ani.

Este sau nu este gripă?

Tot în cadrul aceleiași informări, după ce anunță cele 87 de cazuri de gripă înregistrată săptămâna 27 ianuarie – 2 februarie 2020, tot DSP vine și spune că niciuna dintre acele 87 de cazuri de gripă nu au fost confiscate.

”Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, cele 87 de cazuri declarate în acest interval, prin Sistemul de monitorizare implementat în rețeaua sanitară ,conform Metodologiei de supraveghere a infecțiilor respiratorii în sezonul 2019-2020 sunt cazuri clinice de gripa ;

 

49 cazuri de suspiciune a infecției cu virus gripal au fost testate inclusiv cu teste rapide care pun cu o mare probabilitate prezența unei infecții clinice compatibile cu gripa ( 40 tip A, 9 tip B)”, se arată în informarea cu pricina.

Tradus, asta înseamnă că deși simptomatologia a fost de gripă, după ce au fost făcute analizele s-a demonstrat că nu există virus gripal.Cu alte cuvinte, deși primul diagnostic a fost gripă, în urma analizelor medicale s-a dovedit faptul că au fost doar niște viroze.

DSP Satu Mare mai arată că până la data de 02.02.2020 au fost vaccinate antigripal 14.376 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts