More

    ALERTĂ! Suspect cu CORONAVIRUS lângă Satu Mare. Structurile MAI, băgate în ședință de prefect

    După apariția unui nou caz suspect de coronavirus, foarte aproape de Satu Mare, autoritățile sătmărene sunt în alertă maximă. Astfel, prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, i-a convocat astăzi pe reprezentanții structurilor teritoriale ale M.A.I. la o ședință operativă în cadrul căreia punctul central a fost tocmai măsurile ce trebuie luate pentru combaterea infecțiilor cu virusul mortal.

    Combaterea virusului mortal

    Ședință operativă cu reprezentanții structurilor teritoriale ale M.A.I. a avut loc la sediul prefecturii, fiind convocată chiar de prefectul Radu Bud.

    În cadrul ședinței s-a discutat asupra măsurilor necesare creșterii capacității de intervenție în prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus dispuse de către conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

    Totodată, s-au discutat măsurile de asigurare a ordinii publice la activitățile sportive programate să se desfășoare în următoarea perioadă în județul Satu Mare.

    Suspect de coronavirus la Zalău

    Aducem la cunoștință faptul că în Zalău, la nici 90 de km de Satu Mare, o tânără de 23 de ani a fost izolată la domiciliu după ce s-a întors de curând din China. Potrivit autorităţilor locale, tânăra nu are nici unul dintre simptomele care însoţesc infecţia cu noul virus. Măsura izolării ei este preventivă.

     

     

    Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sălaj, Florina Man, a declarat, duminică, că tânăra nu prezintă niciun simptom și nu este suspectă de infecție cu coronavirus, dar este izolată la domiciliu ca măsură preventivă.

    ”O tânără de 23 de ani, care s-a întors sâmbătă în România din Beijing, unde a participat la un training, este izolată la domiciliul din Zalău până vineri. Tânăra nu prezintă niciun simptom, nu este suspiciune de infecție cu coronavirus, nu are nicio problemă, dar s-a decis să fie, totuși, monitorizată deoarece a venit din China”, a spus Man.

    Tânăra lucrează în Cluj-Napoca și speră ca după săptămâna de izolare să se poată întoarce la serviciu.

    Perioada de incubaţie a coronavirusului este de 14 zile, răstimp în care pot să nu existe simptome îngrijoratoare.

    Bilanț tragic

    În ultimele 24 de ore, bilanțul epidemiei de coronavirus a crescut cu peste 50 de morți și 3.000 de noi cazuri de persoane infectate. În întreaga lume, bilanţul epidemiei a ajuns la 362 morţi şi peste 17.000 de persoane sunt infectate.

    Autorităţile chineze au anunţat că luni va fi dat în folosinţă primul dintre cele două spitale construite de urgenţă în Wuhan pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE