Armata Română face recrutări la Satu Mare pentru școlile militare

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Județean Satu Mare, activitatea de recrutare a tinerilor – băieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului gimnazial cu certificat de absolvire, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial și liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.

Pentru anul de învăţământ 2020/2021, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din municipiul şi judeţul Satu Mare cu o ofertă educaţională generoasă:

* 600 locuri pentru învăţământul liceal militar, alcătuit din 5 colegii naționale militare:

1. Colegiul Militar Naţional „Dimitrie Cantemir”, Breaza- 120 locuri;

2. Colegiul Militar Naţional “Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc- 120 locuri;

3. Colegiul Militar Naţional „Mihai Viteazul”, Alba-Iulia- 120 locuri;

4. Colegiul Militar Naţional „Tudor Vladimirescu”, Craiova- 120 locuri;

5. Colegiul Militar Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța- 120 locuri.

Se primesc candidaţi care sunt înmatriculați în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării/evaluării testelor naționale și care nu depășesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an. Termenul limită de înscriere este 14.02.2020.

* 615 locuri pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor alcătuit din:

1. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3 ani) – 208 locuri. Termenul limită de înscriere este 27.03.2020.

2. Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov (3 ani) – 99 locuri. Termenul limită de înscriere este 20.03.2020.

3. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa (4 ani) – 98 locuri. Termenul limită de înscriere este 20.03.2020.

4. Academia Tehnică Militară ,,Ferdinand I”, Bucureşti (4 ani) – 148 locuri. Termenul limită de înscriere este 20.03.2020.

5. Institutul Medico – Militar (5-6 ani) – 45 locuri din care: 30 prin Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” București și 15 locuri prin Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ,,George Emil Palade” Târgu Mureș. Termenul limită de înscriere este 27.03.2020.

6. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti (3 ani) – 7 locuri. Termenul limită de înscriere este 03.04.2020.

7.Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, specializarea drept: 10 locuri (alocate pentru M.Ap.N.). Termenul limită de înscriere este 03.04.2020.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani respectiv 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an.
Învățământul militar este învățământ de stat, vocațional, gratuit, parte integrantă a sistemului național de învățământ.
Pentru a participa la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:
– prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Satu Mare situat în localitatea Satu Mare strada Petöfi Sándor nr. 47, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30 – 16.30, marţi între orele 10.30 – 18.30;
– susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi evaluarea aptitudinilor fizice) la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Câmpulung Moldovenesc;
– efectuarea unui examen medical (gratuit) la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca.
– definitivarea dosarului de candidat la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Satu Mare;

– participarea la concursul de admitere în instituţia militară de învăţământ.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Satu Mare activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Satu Mare, situat în localitatea Satu Mare, strada Petöfi Sandor, nr. 47, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30 – 16.30, marţi între orele 10.30 – 18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0261/717123 sau 0261/716513 int. 129,130 sau pe contul de Facebook – CENTRUL MILITAR JUDEȚEAN SATU MARE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

FOTGALERIE. ”HOȚII îți invadează INTIMITATEA. Campanie derulată de polițiștii sătmăreni ”

Campania de prevenire a furturilor din locuințe ,,Hoții îți invadează intimitatea ” a fost inițiată de către Inspectoratul General al Poliției Române – Institutul...

RAZIE. Curățenie în TRAFIC. Aproape 20 de permise, SUSPENDATE într-o singură zi

Peste 140 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii sătmăreni ieri, 26 februarie a.c., cu ocazia acțiunilor organizate pe raza județului Satu Mare.  Polițiștii...

INCONȘTIENT. Prins la volan deși se afla în pragul COMEI ALCOOLICE. Alcoolemie URIAȘĂ

Un șofer din Satu Mare a fost prins conducând deși se afla în pragul unei come alcoolice. Testat cu alcooltest-ul, s-a dovedit a avea...

Interpreta sătmăreană Alexandra Mărcuț a lansat “Te fredonez”

Alexandra Mărcuț nu este doar o interpretă îndrăgită a județului Satu Mare, ci și o compozitoare de succes. Ea a dovedit acest lucru prin...

MOBILIZARE. Oșancă DISPĂRUTĂ de acasă, căutată de familie și polițiști. Știți ceva de ea

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare caută o tânără, de 24 de ani, din Negrești Oaș, care a plecat de la...