More


  Autostrada Nordului se apropie de Satu Mare

  =

  Drumul de mare viteză Suceava-Vatra Dornei- Bistrița-Baia Mare-Satu Mare intră în linie dreaptă. Ultima zi de depunere a ofertelor pentru realizarea drumului de mare viteză Suceava-Satu Mare este joi, potrivit unui anunț al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

  Trei loturi
  CNAIR a ridicat suspendarea procedurii “Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteză Baia Mare – Suceava” publicând răspunsul consolidat la clarificările adresate de către operatorii economici până la termenul limită menționat în cadrul documentației de atribuire. Odată cu ridicarea suspendării procedurii, a fost stabilit noul termen limită de depunere al ofertelor până la data de 06 februarie 2020.

  Studiul de fezabilitate este împărțit în trei loturi, respectiv Lot 1 Baia Mare – Bistrița, Lot 2 Bistrița – Vatra Dornei și Lot 3 Vatra Dornei – Suceava. Valoarea estimata a procedurii este de 53.508.132,47 lei fără TVA, din care 19.415.185,95 lei fără TVA pentru Lotul 1, 16.497.789,72 lei fără TVA pentru Lotul 2 și 17.595.156,80 lei fără TVA pentru Lotul 3. „Durata fiecărui contract este de 18 luni din care 14 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate și 4 luni pentru asistența tehnică necesară elaborării documentațiilor pentru lansarea licitațiilor de lucrări”, precizează CNAIR.

  Va ajunge până la granița cu Ungaria
  Autistrada Nordului va trece și pe teritoriul județului nostru. Mai concret, se are în vedere consrturirea unei șosele rapide care să facă legătura dintre Autostrada Nordului și Autostrada M3.

  Autostrada M3 din Ungaria va ajunge la granița cu România în zona localității Oar. De aici se are în vedere construirea unei șosele rapide în regim de autostradă în lungime de 10,5 km până la Șoseaua de Centură a municipiului Satu Mare, în imediata apropiere a podului peste Someș construit în cadrul acestu obiectiv (Al patrulea pod, cum îl știu sătmărenii).

  Șoseaua de Centură a municipiului Satu mare va continua spre est, spre Baia Mare, cu o altă șosea rapidă, în regim de autostradă, care va face joncțiunea cu Autostrada Nordului în zona municipiului Baia Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img