More


  Cel mai greu adversar posibil… Campioana Ligii a 4-a din Satu Mare trebuie să bată campioana Clujului

  - Advertisement -

  FRF a stabilit meciurile de baraj pentru promovare în Liga 3, ediţia 2020-2021

  Federaţia Română de Fotbal a stabilit ieri, 19 februarie, la Casa Fotbalului, prin tragerea la sorţi, meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3, sezonul 2020/2021. Momentan, cele 42 de campionate din ţară sunt în desfăşurare, campioanele nu sunt stabilite, însă favoritele la primul loc au posibilitatea, de acum, să anticipeze posibilul adversar de la vară.     

  Şi în noul sezon al Ligii 3 vor promova, ca de obicei, 21 dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB. Acestea au fost repartizate în şapte regiuni, iar stabilirea meciurilor s-a făcut ieri , prin tragere la sorţi.

  Cel mai greu adversar

  Dacă în ultimii doi ani am avut meciuri de baraj între campioanele județelor Satu Mare și Bistrița Năsăud, acum câștigătoarea ligii a 4 a de la noi se va duela cu câștigătoarea ligii a 4 a din Cluj.

  Deocamdată lider în liga a 4 a din Cluj e Someșul Dej, echipă ce a fost pregătită până în decembrie de sătmăreanul Mircea Bolba. Se anunță o luptă n trei pentru titlu, între Someșul Dej, ACS Florești și ACS Suporter Cluj, echipe despărțite de trei puncte înaintea sezonului de primăvară…

  ”Este clar cel mai dificil adversar pentru campioana județului nostru. Dar sperăm ca la vară echipa ce va câștiga liga a 4 a la noi să și promoveze” spun oficialii AJF ului sătmărean.

  Jocurile rezultate se vor desfăşura în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe terenul fiecărei echipe. Pentru promovarea în Liga 3, datele de disputare a meciurilor de baraj sunt: 13 iunie 2020, ora 18:00 (turul) şi 20 iunie 2020, ora 17:30 (returul).

  Iată cele şapte regiuni şi meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3 rezultate în urma tragerii la sorţi:

  Regiunea 1, Nord-Est: Vaslui – Bacău, Botoşani – Suceava, Neamţ – Iaşi;

  Regiunea 2, Nord-Vest: Sălaj – Bihor, Maramureş – Bistriţa Năsăud, Cluj – Satu Mare;

  Regiunea 3, Centru: Sibiu – Harghita, Alba – Braşov, Mureş – Covasna;

  Regiunea 4, Vest: Timiş – Mehedinţi, Arad – Caraş Severin, Gorj – Hunedoara;

  Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj – Olt, Teleorman – Argeş, Vâlcea – Dâmboviţa;

  Regiunea 6, Sud: Prahova – Călăraşi, Giurgiu – Bucureşti, Ilfov – Ialomiţa;

  Regiunea 7, Sud-Est: Tulcea – Constanţa, Vrancea – Galaţi, Buzău – Brăila.

   

  *prima echipă extrasă va fi gazdă în meciul tur din dubla manşă pentru promovarea în Liga 3.

  Campioanele cu actele în regulă înaintea barajului

  Campioanele trebuie să prezinte actele la FRF, că îndeplinesc condiţiile de participare la baraj, până pe 8 iunie

  În şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal desfăşurată pe 17 decembrie 2019, membrii acestuia au aprobat ”Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, sezonul competiţional 2020/2021”.

  La jocurile de baraj au dreptul să participe numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică. Până la data de 15 ianuarie 2020, fiecare asociaţie judeţeană, respectiv AMFB a avut obligaţia de a trimite, la Departamentul Competiţii al FRF, un tabel cu cluburile/asociaţiile sportive participante la campionatul Ligii 4, ediţia 2019-2020. Apoi, până la data de 8 iunie 2020, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS-ul) al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

  Dreptul de participare la jocul de baraj îl deţine structura sportivă clasată la finalul campionatului Ligii a 4-a pe locul 1 în fiecare judeţ sau în Municipiul Bucureşti. În situaţia în care structura sportivă respectivă nu îndeplineşte condiţiile de participare la jocurile de baraj (nu deţine personalitate juridică şi/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplineşte condiţiile de participare, să fie declarată câştigătoare, deci promovată în Liga 3.

  Reamintim că anul trecut deși a câștigat barajul de promovare în liga a 3-a, CSM Satu Mare n-a mai fost acceptată în eșalonul trei deoarece n-a plătit la timp garanția de 20000 lei solicitată de FRF.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img