Floretiste din 16 țări la Memorialul Ecaterina Stahl

Festivalul de floretă revine la Satu Mare în acest weekend. Vom avea a 10- a ediție a Cupei Satu Mare-Memorialul Ecaterina Stahl la cadete, o etapă tradițională deja din circuitul european.

Întrecerea feminină de la Cupa Satu Mare, de sâmbătă, 8 februarie 2020, este etapă în Circuitul European de cadeți, iar la start sunt așteptate să se alinieze peste 80 de sportive. Aseara s-au inchis listele iar in total la aceasta competitie vom avea 83 de floretiste din 16 tari.

”Asa cum anticipam, Ucraina si Republica Moldova s-au inscris in ultimul moment iar numarul concurentelor a ajuns la 83. Avem un record de tari reprezentate, 16. Cred ca va fi un concurs interesant, se anunta dueluri puternice si sper ca oaspetii nostri sa se simta bine la Satu Mare”, spune antrenorul Dan Șuta. Acesta lanseaza o invitatie satmarenilor sa treaca sambata si duminica pe la sala Alexandru Csipler pentru a le urmari la lucru pe floretiste si mai ales pentru a le sustine pe satmarence.

România are cea mai numeroasă delegație înscrisă până acum, cu câte 23 de sportive, Ucraina -14, Ungaria cu 12.

Pe listă sunt sportive din Republica Moldova, Belarus, Bulgaria, Franța, Croația, Grecia, Israel, Italia, Olanda, Serbia, Slovacia, Suedia și Turcia.

De la Satu Mare o avem cu cele mai mari șanse la o clasare de top pe Teodora Șofran, floretistă componentă a lotului național de cadete care va parti-cipa atât la Europene, cât și la Mondiale.

Începând din 2015, la inițiativa organizatorilor – Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, CS Satu Mare, DJTS Satu Mare și Federația Română de Scrimă – , Cupa Satu Mare la feminin se numește și Memorial „Ecaterina Stahl”.

Astfel, în acest week-end vom avea etapa de Circuit European la cadete, atât la individual cât și pe echipe. Sâmbătă, competiția va debuta la ora 9, iar în grupe se va trage atât în sala Alexandru Csipler, cât și în sala de sport de la Colegiul Ioan Slavici. Finala ar trebui să înceapă la ora 19.

De remarcat că cea mai bine clasată floretistă din Satu Mare la Cupa Satu Mare, de sâmbătă, 8 februarie 2020, va primi trofeul „Ecaterina Stahl”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...

FOTOGALERIE. Cazare în CORTURI pentru care nu RESPECTĂ măsurile de autoizolare și carantină

Autoritățile sătmărene le-au pregătit o surpriză nu tocmai plăcută pentru cei care, veniți din zonele roșii sau galbene nu respectă măsurile de carantină, respectiv...