Floretiste din 16 țări la Memorialul Ecaterina Stahl

Festivalul de floretă revine la Satu Mare în acest weekend. Vom avea a 10- a ediție a Cupei Satu Mare-Memorialul Ecaterina Stahl la cadete, o etapă tradițională deja din circuitul european.

Întrecerea feminină de la Cupa Satu Mare, de sâmbătă, 8 februarie 2020, este etapă în Circuitul European de cadeți, iar la start sunt așteptate să se alinieze peste 80 de sportive. Aseara s-au inchis listele iar in total la aceasta competitie vom avea 83 de floretiste din 16 tari.

”Asa cum anticipam, Ucraina si Republica Moldova s-au inscris in ultimul moment iar numarul concurentelor a ajuns la 83. Avem un record de tari reprezentate, 16. Cred ca va fi un concurs interesant, se anunta dueluri puternice si sper ca oaspetii nostri sa se simta bine la Satu Mare”, spune antrenorul Dan Șuta. Acesta lanseaza o invitatie satmarenilor sa treaca sambata si duminica pe la sala Alexandru Csipler pentru a le urmari la lucru pe floretiste si mai ales pentru a le sustine pe satmarence.

România are cea mai numeroasă delegație înscrisă până acum, cu câte 23 de sportive, Ucraina -14, Ungaria cu 12.

Pe listă sunt sportive din Republica Moldova, Belarus, Bulgaria, Franța, Croația, Grecia, Israel, Italia, Olanda, Serbia, Slovacia, Suedia și Turcia.

De la Satu Mare o avem cu cele mai mari șanse la o clasare de top pe Teodora Șofran, floretistă componentă a lotului național de cadete care va parti-cipa atât la Europene, cât și la Mondiale.

Începând din 2015, la inițiativa organizatorilor – Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, CS Satu Mare, DJTS Satu Mare și Federația Română de Scrimă – , Cupa Satu Mare la feminin se numește și Memorial „Ecaterina Stahl”.

Astfel, în acest week-end vom avea etapa de Circuit European la cadete, atât la individual cât și pe echipe. Sâmbătă, competiția va debuta la ora 9, iar în grupe se va trage atât în sala Alexandru Csipler, cât și în sala de sport de la Colegiul Ioan Slavici. Finala ar trebui să înceapă la ora 19.

De remarcat că cea mai bine clasată floretistă din Satu Mare la Cupa Satu Mare, de sâmbătă, 8 februarie 2020, va primi trofeul „Ecaterina Stahl”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Investițe de aproape 50 milioane euro în județ

În contextul inundațiilor ce au lovit o mare parte din țară în această lună, directorul adjunct al Apelor Române, Flaviu Radu a intervenit marți...

Adi Rus vicecampion în Ungaria cu MOL Fehervar. Cornel ENE s-a salvat de la retrogradare cu KISVARDA

Final de sezon în prima ligă de fotbal din Ungaria. Ferencvaros a câștigat titlul de campioană la pas, alb –verzii acumulând 76 de puncte ,...

Liga 1: Un nou derby pentru KOVACS ISTVAN. Rezervă îi e sătmăreanul Ovidiu Mazilu!

Comisia Centrală a Arbitrilor a desemnat brigada de arbitri care va oficia partida dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova. Arbitru central al întâlnirii de pe...

AVERTIZARE METEO ! Vizat și județul SATU MARE! Cod portocaliu de ploi abundente în nordul ţării, până luni dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o nouă avertizare Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în mai...

Încă doi ELEVI DE ZECE în județ după contestații la Evaluarea Națională. Sunt ȘAPTE în total

După corectarea contestațiilor la Evaluarea Națională, numărul elevilor de zece din județ a crescut cu încă doi, de la cinci la șapte.  Rezultatele finale, după...