More


  Numeroase proiecte în derulare și de perspectivă la primăria comunei Moftin

  =

  GNV a stat de vorbă cu primarul comunei Moftin David Gheorghe pentru a afla care sunt ultimele noutăți în ceea ce privește dezvoltarea comunei și proiectele care sunt fie deja în derulare, fie de perspectivă pentru localitate.

  “Investițiile pe care le avem noi în derulare, de care am amintit și mai demult, v-am spus ultima dată că lucrăm intens la procedurile de achiziții, deci cu alte cuvinte – la licitații. Pentru modernizare străzi, etapa a II-a, proiect foarte mare de aproximativ 3 milioane de euro, ne aflăm în faza de evaluare a ofertelor depuse. Este vorba despre asfaltare străzi pe 4 localități: Moftinu Mic, Moftinu Mare, Domănești și Sânmiclăuș. La modernizare drum comunal 153, Păulean – Gara Ghilvaci, s-a încheiat procedura de licitație, avem un câștigător, s-a semnat contractul de execuție și urmează, în momentul în care vremea ne permite, să eliberăm ordin de începere contructorului.

  Alte proiecte în derulare

  La proiectul de extindere a unui nou corp de clădire format din 8 săli de clasă la școala Mihai Viteazul din Moftinu Mic se lucrează. Noi spunem că suntem la peste 60% din investiție realizată. Se lucrează deja la etaj – partea de zidărit – și de asemenea amintesc faptul că constructorul are ca termen de finalizare toamna anului în curs. Suntem în grafic. Extindere canalizare Moftinu Mic – acolo avem tot așa, peste 60% realizat. Se lucrează la traversările de pe o parte și de alta a carosabilului și la excavațiile pentru a doua stație de pompare. O altă procedură de licitație este cea pentru proiectul european care presupune construirea a 3 dispensare noi în Moftinu Mare, Moftinu Mic și Domănești. La prima procedură de achiziție nu s-a prezentat niciun ofertant, ceea ce ne-a determinat să reluăm procedura. Undeva la sfârșitul săptămânii trecute s-a inițiat în sistemul electronic o nouă procedură, având ca termen de deschidere undeva după 20 februarie. Am mai primit o veste bună de la Compania Națională de Investiții, unde avem un proiect drag nouă, și nu numai nouă, ci tineretului în general – o sală de sport cu 180 de locuri în centrul comunei, investiție care se află undeva în faza finală de semnare a contractului de execuție și predarea de amplasament. Cam așa stăm cu proiectele aflate în derulare.

  Proiecte de perspectivă

  Personalul primăriei lucrează intens la elaborarea bugetului pe anul în curs. Undeva pe 18 februarie vom avea ședința de consiliu pentru adoptarea bugetului pe 2020. Tot în acea ședință vom solicita Consiliului Local aprobarea spre depunere a două proiecte noi cu finanțare europeană, proiecte de dezvoltare regională cu parteneri din Ungaria și Ucraina – un proiect pe zona culturală – e vorba despre amenajarea unui centru cultural în vederea promovării tradițiilor locale și a schimbului cultural cu alte comunități, așa cum am amintit – Ucraina și Ungaria. Al doilea proiect este pe situații de urgență, care presupune achiziționarea în mare parte a unor utilaje, respectiv pompe de mare capacitate pentru riscurile de inundații pe care le avem de pe râul Crasna. De asemenea, avem în vedere achiziționarea unei autospeciale de pompieri de clasă medie care ar permite și angajarea a uneia sau două persoane la serviciul voluntar pentru situații de urgență – cu echipament și construirea unei hale metalice pentru depozitarea și protejarea acestor utilaje.

  Așadar, din punctul meu de vedere, avem activitate intensă la acest început de an.” – a declarat primarul comunei Moftin, David Gheorghe.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img