O nouă premieră în județul Satu Mare

Premieră absolută în județul Satu Mare. La Tășnad a fost recepționată prima platformă subterană de colectare a deșeurilor din județ. Directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, prezentă la eveniment, a felicitat autoritățile tășnădene pentru această inițiativă.

Premieră județeană
Recepția Platformei subterane de colectare selectivă a deșeurilor de la Tășnad a avut loc vineri, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean, Ioan Rus, a directorului Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, Bekessy Elisabeta, a primarului orașului Tășnad, Grieb Csaba, a altor persoane.

Platforma subterană de colectare selectivă a deșeurilor de la Tășnad cuprinde patru puncte de colectare selectivă a deșeurilor, care sunt acționate hidraulic pentru ridicarea și coborârea din subteran. Tășnadul este prima localitate din județul Satu Mare în care există acest tip de colectare a deșeurilor.
Primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba, a arătat, cu această ocazie, că pe viitor se dorește montarea a încă patru sisteme de acest gen în oraș.

O inițiativă de succes
Directorul APM Satu mare, Bekessy Elisabeta, a apreciat investiția de la Tășnad și a felicitat autoritățile locale tășnădene pentru inițiativă.
O inițiativă de succes a Primăriei Tăşnad, menită să asigure pentru cetățenii urbei o infrastructură ecologică performantă de colectare a deşeurilor menajere precum şi a celor reciclabile, cu ,,zero” disconfort din cauza mirosului, protecție maximă a sănătății populației din punct de vedere a igienei şi a mediului.
Începând de astăzi oraşul Tăşnad dispune de patru astfel de puncte de colectare subterane pentru deşeuri menajere şi supraterane pentru trei categorii de deşeuri reciclabile (hârtie, sticlă şi plastic).
Felicitări, domnule primar, felicitări întregii comunități tăşnădene pentru acest model de bune practici care dacă s-ar implementa pe plan județean ar contribui, în foarte mare măsură, atât la reducerea cantităților de deşeuri menajere generate cât şi la atingerea țintei la reciclare de 50% pe anul 2020!”, a declarat directorul APM.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...