More


  O nouă premieră în județul Satu Mare

  - Advertisement -

  Premieră absolută în județul Satu Mare. La Tășnad a fost recepționată prima platformă subterană de colectare a deșeurilor din județ. Directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, prezentă la eveniment, a felicitat autoritățile tășnădene pentru această inițiativă.

  Premieră județeană
  Recepția Platformei subterane de colectare selectivă a deșeurilor de la Tășnad a avut loc vineri, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean, Ioan Rus, a directorului Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, Bekessy Elisabeta, a primarului orașului Tășnad, Grieb Csaba, a altor persoane.

  Platforma subterană de colectare selectivă a deșeurilor de la Tășnad cuprinde patru puncte de colectare selectivă a deșeurilor, care sunt acționate hidraulic pentru ridicarea și coborârea din subteran. Tășnadul este prima localitate din județul Satu Mare în care există acest tip de colectare a deșeurilor.
  Primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba, a arătat, cu această ocazie, că pe viitor se dorește montarea a încă patru sisteme de acest gen în oraș.

  O inițiativă de succes
  Directorul APM Satu mare, Bekessy Elisabeta, a apreciat investiția de la Tășnad și a felicitat autoritățile locale tășnădene pentru inițiativă.
  O inițiativă de succes a Primăriei Tăşnad, menită să asigure pentru cetățenii urbei o infrastructură ecologică performantă de colectare a deşeurilor menajere precum şi a celor reciclabile, cu ,,zero” disconfort din cauza mirosului, protecție maximă a sănătății populației din punct de vedere a igienei şi a mediului.
  Începând de astăzi oraşul Tăşnad dispune de patru astfel de puncte de colectare subterane pentru deşeuri menajere şi supraterane pentru trei categorii de deşeuri reciclabile (hârtie, sticlă şi plastic).
  Felicitări, domnule primar, felicitări întregii comunități tăşnădene pentru acest model de bune practici care dacă s-ar implementa pe plan județean ar contribui, în foarte mare măsură, atât la reducerea cantităților de deşeuri menajere generate cât şi la atingerea țintei la reciclare de 50% pe anul 2020!”, a declarat directorul APM.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img