Peste 80 de floretiste, așteptate la Memorialul “Ecaterina Stahl”

Festivalul de floretă revine la Satu Mare în acest weekend. Vom avea a 10- a ediție a Cupei Satu Mare-Memorialul Ecaterina Stahl la cadete, o etapă tradițională deja din circuitul european.

Întrecerea feminină de la Cupa Satu Mare, de sâmbătă, 8 februarie 2020, este etapă în Circuitul European de cadeți, iar la start sunt așteptate să se alinieze peste 80 de sportive.
Până ieri la prânz erau înscrise 62 de floretiste dar antrenorul Dan Șuta de la CS Satu Mare ne-a declarat că încă delegația Ucrainei nu a oficializat participarea.

”Vor veni sigur cu un lot numeros, cel puțin 20 de concurente. Cred că o să ajungem la 80-84 de concurente” ne-a transmis antrenorul sătmărean.
România are cea mai numeroasă delegație înscrisă până acum, cu câte 22 de sportive, Ungaria cu 12.
Pe listă sunt sportive din Belarus, Bulgaria, Franța, Croația, Grecia, Israel, Italia, Olanda, Serbia, Slovacia, Suedia și Turcia.
De la Satu Mare o avem cu cele mai mari șanse la o clasare de top pe Teodora Șofran, floretistă componentă a lotului național de cadete ce va participa atât la Europene, cât și la Mondiale.
Începând din 2015, la inițiativa organizatorilor – Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, CS Satu Mare, DJTS Satu Mare și Federația Română de Scrimă – , Cupa Satu Mare la feminin se numește și Memorial „Ecaterina Stahl”.
Astfel, în week-end vom avea etapa de Circuit European la cadete, atât la individual cât și pe echipe.
Sâmbătă, competiția va debuta la ora 9 iar în grupe se va trage atât în sala Csipler, cât și în sala de sport de la Colegiul Ioan Slavici. Finala ar trebui să înceapă la ora 19.
De remarcat că cea mai bine clasată floretistă din Satu Mare la Cupa Satu Mare, de sâmbătă, 8 februarie 2020, va primi trofeul „Ecaterina Stahl”.
„Pentru mine este o mare bucurie recunoașterea meritelor mamei mele. Această recunoaștere a valorii lui Kati – cum o numeau prietenii – reprezintă practic recunoașterea valorii scrimei sătmărene și a celei românești, care de foarte mulți ani reușește să aibă rezultate deosebite. Sper că asocierea concursului cu numele mamei mele va aduce de la an la an și mai mulți sportivi la Satu Mare”, a declarat Cristina Stahl, fiica regretatei Ecaterina Stahl.

Despre Ecaterina Stahl
Ecaterina Stahl a fost una dintre cele mai mari floretiste pe care le-a avut România până în prezent. Campioană mondială în 1975, dublă vicecampioană mondială în 1965 și 1970, dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 1968 și 1972, de șase ori medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale în 1966, 1967, 1973, 1974, 1975 și 1977, Ecaterina Stahl a reprezentat un model pentru mulți scrimeri din Satu Mare. Mai mult, Ecaterina Stahl a fost prezentă la cinci ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice, între 1964 și 1980. S-a retras din activitatea competițională în 1984 și a devenit antrenoare la CS Satu Mare.
A pregătit generații întregi de campioni, iar printre aceștia s-a numărat și fiica ei, Cristina. Aceasta din urmă a fost de două ori vicecampioană mondială cu echipa României, în 2004 și 2005, și de două ori medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale, în 2002 și 2003. La Europene, palmaresul Cristinei este următorul: medalie de aur în 2004, medalie de argint în 2006, medalii de bronz în 2001 și 2005. Toate obținute cu echipa României.
Ecaterina Stahl a decedat pe 26 noiembrie 2009, la 63 de ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

DECIZIE. Se reiau LUCRĂRILE pe rețeaua de DRUMURI județene! Pe ce TRONSOANE se lucrează

La o scurtă vizită pe teren, astăzi, 27 martie, se poate observa că se efectuează mai multe tipuri de lucrări pe rețeaua de drumuri...

LIBER peste GRANIȚA cu Ungaria. Cine ARE VOIE să treacă în AMBELE SENSURI

S-a dat liber la granițacu Ungaria dar numai pentru o anumită categorie de oameni. Autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au decis ca începând...

ÎNGRIJORARE. Peste 200 de sătmăreni, ÎN CARANTINĂ. Circa 3.260, la IZOLARE

În județul Satu Mare, astăzi, 27 martie, se află în carantină 202 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 3259 persoane. La nivelul judetului nostru au...

NESIMȚIRE. Dosare PENALE în ȚARA OAȘULUI. Pentru doi tineri INCONȘTIENȚI și cu OBRAZ GROS

La data de 26 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Negrești Oaș au identificat doi tineri, de 24, respectiv 28 de ani, ambii din...

BREAKING NEWS. Oșanul diagnosticat cu CORONAVIRUS a fost VINDECAT. A fost EXTERNAT

Singurul sătmărean confirmat până astăzi cu coronavirus s-a vindecat. Este vorba despre bărbatul în vârstă de 46 de ani din Țara Oașului. Bărbatul a fost...