More


  PREMIERĂ. Cele mai AVANSATE tehnologii de cinema din LUME, la Satu Mare

  1. Cineplexx Satu Mare, cel mai avansat cinematograf de tip multiplex din nord-vestul țării, aduce trei tehnologii de vârf pentru filmele 3D și 2D

  2. Sistemul audio Dolby Atmos este cea mai avansată tehnologie a momentului în domeniul sonorizării de cinema și permite adaptarea sunetului la acțiunea filmului cu o precizie uimitoare. Sunetele sunt redate ca obiecte acustice independente, poziționate în spațiu în jurul și deasupra spectatorilor, pentru o experiență de vizionare care aduce un maxim de realism

  3. Proiectorul laser 4K montat în cinematograf are o luminozitate de 23.500 de lumeni, iar imaginile au un contrast vibrant și sunt pline de viață, cu un nivel excepțional de fidelitate și uniformitate a culorilor

  4. Ecranul RealD Ultimate, vârful de gamă al liderului mondial în domeniu, oferă culori clare, pure și uniforme, fără distorsiuni sau alte imperfecțiuni vizuale

  =

  Cineplexx Satu Mare le oferă iubitorilor de cinema ocazia de a se bucura de cele mai avansate tehnologii audio și de proiecție cinematografică existente în prezent în lume. Ecranul RealD Ultimate reprezintă o realizare de vârf în ceea ce privește tehnologia de proiecție a filmelor tridimensionale. În combinație cu proiectorul laser de ultimă generație, acesta le oferă spectatorilor cele mai vii culori și cea mai luminoasă imagine care se pot vedea în momentul actual într-o sală de cinema.

  Experiența cinematografică este completată de tehnologia audio Dolby Atmos, care oferă senzația de „scufundare” în mijlocul acțiunii. Spectatorii sunt, la propriu, înconjurați de sunetele din film – iar aceasta se datorează faptului că sala de cinema este dotată cu 46 de difuzoare amplasate pe pereții laterali, pe peretele din spate și chiar pe plafon.

  „Am adus la Satu Mare un trio tehnologic imbatabil pentru o experiență cinematografică de top – cu ecranul RealD Ultimate, proiectorul 4K laser și tehnologia audio Dolby Atmos imaginile au un contrast puternic și luminozitate mare, sunt intense și vibrante, fără distorsiuni sau imperfecțiuni. Calitatea experienței de vizionare este obiectivul nostru principal, iar în această privință nu facem niciun compromis. Dorim să le oferim clienților nu numai cele mai bune servicii, ci și acces la cele mai noi și mai spectaculoase tehnologii ale industriei de cinema”, a declarat Christoph Papousek, managing partner și Chief Financial Officer al Cineplexx International.

  În lunile următoare, cinefilii din Satu Mare și din întreaga regiune se vor bucura de divertismentul oferit de premiere precum Păsări de pradă și fantastica Harley Quinn (7 februarie), cel mai recent film din seria James Bond, Nu e vreme de murit (10 aprilie), Furios și iute 9 (22 mai), Top Gun: Maverick (26 iunie) și Minions 2 (3 iulie), care vor ajunge în cinema în această vară, dar și de megaproducții îndelung așteptate ca Moarte pe Nil (9 octombrie), Eternals (6 noiembrie) și Dune (18 decembrie), spre sfârșitul anului.

  Proiectorul 4K laser, un alt vârf al tehnologiei

  Ansamblul de tehnologii de top oferite de Cineplexx Satu Mare include un proiector de ultimă generație, cu rezoluție nativă 4K, care duce experiența de vizionare la un alt nivel. Este unul dintre cele câteva, puține, proiectoare cu această rezoluție existente în România.
  Proiectorul Barco SP4K-25 folosește tehnologia laser, mult mai avansată decât cea convențională, cu lămpi cu xenon.

  Avantajele laserului sunt vizibile în special la vizionarea filmelor 3D. Din cauza ochelarilor speciali necesari pentru a urmări filmele 3D, acestea apar de regulă ceva mai întunecate decât peliculele 2D. Cu o luminozitate tipică de 23.500 de lumeni, proiectorul face ca imaginile tridimensionale să fie strălucitoare și pline de viață.
  În plus, proiecția laser păstrează un nivel nemaiîntâlnit de fidelitate a culorilor, care vor apărea întotdeauna cu un contrast intens și pline de viață. Imaginile proiectate pe ecran își păstrează uniformitatea, fără să mai apară acele zone mai întunecate spre marginile ecranului.

  Un sunet care te poartă în mijlocul acțiunii

  Cineplexx Satu Mare aduce o altă premieră: sistemul audio Dolby Atmos, tehnologia cea mai avansată a liderului mondial în domeniul sonorizării de cinema. Dolby Atmos, al doilea sistem audio de acest tip instalat într-o sală de cinema din România, îi „scufundă” pe spectatori în mijlocul acțiunii, grație unei inovații radicale: redarea sunetelor nu prin intermediul unor difuzoare frontale, ca la un concert, ci ca obiecte acustice independente. Astfel, sunetele sunt poziționate în spațiul tridimensional al sălii, grație celor 46 de difuzoare, câte un rând pe pereții laterali și două rânduri pe plafon. Poziția și deplasarea sunetelor în spațiul sălii este calculată precis de un procesor de sunet Dolby Atmos, care comandă difuzoarelor să genereze până la 128 de astfel de „obiecte acustice”, le determină poziția în spațiul sălii și, în funcție de acțiunea din film, face ca acestea să se deplaseze. De exemplu, un tren care trece din dreapta spre stânga ecranului se va auzi ca venind din dreapta spre stânga, iar aceasta nu este o iluzie; în mod real, sunetul va fi generat în dreapta ecranului și se va deplasa spre stânga.

  Iar efectul de real va fi stimulat și de contribuția ecranului RealD Ultimate, care conține perforații microscopice, de 150 de microni, ce fac ca acesta să fie „permeabil” la sunete.

  Cum funcționează tehnologia 3D? Și de ce este ecranul RealD Ultimate o inovație atât de spectaculoasă?

  Majoritatea filmelor 3D care pot fi văzute în prezent în cinematografele din România sunt realizate printr-o tehnologie stereoscopică. Principiul este relativ simplu: imaginile sunt filmate de două camere video, amplasate aproximativ la aceeași distanță ca cea dintre ochii unui om. Practic, un film 3D constă în realitate din două filme, fiecare surprins dintr-un unghi ușor diferit, exact cum se întâmplă cu ochii noștri: le putem spune, în scopul exemplificării, „filmul stâng” și respectiv „filmul drept”.

  Imaginea tridimensională este de fapt o iluzie. Cele două seturi de imagini, „stânga” și „dreapta”, sunt proiectate alternativ pe ecran. Provocarea este ca ele să fie separate, ca ochiul stâng să vadă doar „filmul stâng”, iar dreptul doar „filmul drept”. Acesta este motivul pentru care este nevoie de ochelari speciali 3D.

  Inovațiile aduse de ecranele RealD Ultimate duc experiența de vizionare la un alt nivel. În vreme ce ecranele RealD 3D standard sunt perfect concepute pentru vizionarea de producții cinematografice 3D – motiv pentru care acesta este cel mai utilizat model de ecran cinematografic 3D din lume –, ecranul RealD Ultimate reprezintă un avans tehnologic extraordinar. În timp ce ecranul RealD standard are o suprafață metalizată de culoare argintie, în varianta Ultimate acesta este acoperit cu un strat special, alb mat, ce reflectă cu 75% mai multă lumină. Tehnologia RealD 3D este disponibilă în toate sălile Cineplexx Satu Mare, în ambele variante – cu ecran argintiu și alb mat.

  Calitatea imaginii este foarte importantă în cazul filmelor 3D. Subtitrările pot apărea uneori ca și cum ar avea o „umbră”, însă acest efect este practic eliminat grație tehnologiei ecranului RealD Ultimate. Culorile sunt clare, pure și uniforme, inclusiv tonurile de alb și negru, care pe un ecran convențional 3D se văd de cele mai multe ori ca nuanțe de gri.
  De asemenea, această tehnologie elimină și micile imperfecțiuni vizuale care pot apărea uneori la vizionarea filmelor 3D. Cu RealD Ultimate, nimic nu stă între spectatori și film, care devine o experiență cu adevărat memorabilă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img