More


  Primăria Socond a început procesul de închiriere a lacului de la Hodișa

  =

  Dezvoltarea cultural-artistică, turistică și piscicolă a județului este foarte importantă deoarece ea crește calitatea vieții oamenilor, poate constitui sursă de venit la bugetele locale ale primăriilor (cum este cazul mai multor primării care au închiriat lacuri din  imediata apropiere) și contribuie la dezvoltarea generală a zonelor. Tocmai pe această linie de idei, primăria Socond, la propunerea a doi cetățeni care vor să facă niște investiții, a început procesul de închiriere a lacului de la Hodișa. Viceprimarul cu atribuții de primar Cucuieț Stănică a declarat mai detaliat pentru GNV următoarele:

  “Pentru lacul de la Hodișa au venit doi cetățeni care doresc să investească până la 400.000 – 500.000 de euro – ceea ce până acum nu ni s-a întâmplat, nu am avut nicio propunere de acest gen, ei fiind interesați de activități cultural-artistice, de zonă turistică și activități piscicole. Aceștia au depus o cerere la Consiliul Local. Noi am dat o hotărâre – numărul 2 din 2019 – și am aprobat întocmirea documentelor de închiriere.

  Miercuri vom avea o altă ședință, prin care vom aproba caietul de sarcini și contractul-cadru. Evaluarea a fost deja făcută de un specialist. Totul este tranasparent și legal. Anunțul îl vom pune în cel puțin două ziare de circulație locală, pe site-ul primăriei, o să dăm anunț și în Monitorul Oficial și vom stabili data când se va face licitația. 20.000 de lei este suma pentru chiria anuală de la care pornește licitația. Lacul a mai fost închiriat într-o altă guvernare, dar lucrurile atunci au luat o întorsătură nefastă pentru că au existat mai multe probleme precum faptul că nu a fost plătită la timp chiria. Având în vedere că primăria Socond nu dispune de bani pentru investiții momentan pentru valorificarea lacului, s-a decis că ar fi o idee bună închirierea acestuia de către o persoană privată. Și primăria Tiream are un lac și este administrat după acest model, unde e o zonă turistică deosebită, cu cabane și tot felul de activități culturale. Aceasta este așadar cea mai bună modalitate de administrare în acest moment și să se și aducă niște venituri la bugetul local.”  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img