România va întâlni campioana mondială, Spania

Partida contează pentru Grupa A din calificările pentru EuroBasket 2021, din aceeași grupă mai fac parte Israel și Polonia, formații care se vor confrunta în aceeași zi la ora 19:45 în Polonia.

Cele mai bine clasate trei echipe din fiecare grupă vor face pasul spre turneul final, cu mențiunea că în grupele din care fac parte țări organizatoare se vor califica gazdele și cele mai bine clasate două formații. Țările care vor organiza EuroBasket 2021 sunt: Cehia, Georgia, Italia și Germania.
Partida va fi transmisă de Digisport 1.
Tudor Costescu a convocat 15 jucători pentru partidele cu Spania și Israel, printre care și jucătorii naturalizați Kris Richard și Giordan Watson care nu pot fi trecuți împreună pe foaia de joc, conform regulamentului oficial. De asemenea, Tudor Fometescu a suferit o accidentare și va rata debutul la echipa Națională.
Poziția 1: Giordan Watson (CSM CSU Oradea), Tudor Fometescu* (CSM CSU Oradea), Tudor Gheorghe (BCM U Pitești), Lucas Tohătan (CSU Sibiu)
Pozițiile 2/3: Kris Richard (CSM CSU Oradea), Mirel Dragoste (SCM Timișoara), Radu Vîrnă (CSA Steaua), Dragoș Diculescu (SCM U Craiova), Radu Paliciuc (CSU Sibiu), Mihai Măciucă (BCM U FC Argeș Pitești)
Pozițiile 4/5: Emi Cățe (UCAM Murcia), Alex Olah (Breogan), Bogdan Popa (SCM Timișoara), Bogdan Țibîrnă (SCM U Craiova), Rareș Uță (U-BT Cluj).
Antrenorul Spaniei, Sergio Scariolo, care și-a anunțat prezența la Cluj-Napoca, va miza pe un lot format din 17 jucători în această fereastră de calificare. De menționat faptul că din echipa care a câștigat Campionatul Mondial din China, se află în acest lot doar doi baschetbaliști, Xavi Rabaseda și Javier Beiran, ambii de la Gran Canaria.
În confruntarea directă de la EuroBasket 2017, Spania a zdrobit România cu scorul de 91 la 50. Alex Olah, Emi Cățe și Radu Paliciuc sunt singurii jucători care se mai regăsesc în lotul Naționalei. De cealaltă parte, niciun jucător care a evoluat pentru Spania la Campionatul European din 2017 nu face parte din lotul lărgit pentru confruntarea cu echipa antrenată de Tudor Costescu.
După partida cu campioana mondială, Vulturii se vor deplasa în Israel pentru partida organizată pe data de 24 februarie, urmând ca abia luna noiembrie să primească vizită Poloniei și să joace returul cu campioana mondială.(sursa baschet.ro)
Sursa foto: fiba.basketball

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Ce MĂSURI DURE au fost luate

Autoritățile instituie izolare la locul de muncă pentru personalul esențial din sistemul energetic și vor pune la dispoziție spații de cazare pentru personalul medical,...

RESPECT. UNICARM și Vasile Lucuț, o nouă DONAȚIE FABULOASĂ. 20.000 de euro pentru lupta împotriva COVID-19

Compania Unicarm din Satu Mare, în frunte cu patronul Vasile Lucuț, a făcut astăzi o nouă donație fabuloasă. În teledonul organizat astăzi de trustul...

DECESE. Autoritățile mai anunță DOI MORȚI infestați cu coronavirus. S-a ajuns la 42 de cazuri

Autoritățile au anunțat în această seară alte două decese la persoane infectate cu Coronavirus. Numărul decedaților bolnavi de COVID-19 a ajuns la 42 în...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...