More


  SANCȚIUNE. Amendă ULUITOARE pentru un ABATOR din Satu Mare. DSVSA face ravagii

  =

  Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, săptămâna trecută, 97 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare ouă.

  De asemenea, sunt în desfășurare acțiuni comune, în traficul rutier, a inspectorilor de specialitate din cadrul D.S.V.S.A Satu – Mare, împreună cu inspectori din cadrul I.P.J. Satu – Mare, ai Jandarmeriei și ai Poliției de Frontieră Satu – Mare, care verifică toate transporturile de animale vii indiferent de specie, carne și preparate din carne, ouă alte produse alimentare de origine animală sau non animală, legume și fructe transportate sau tranzitate pe șoselele județului nostru.

  În urma deficiențelor constate în timpul controalelor, au fost aplicate două amenzi contravenționale în valoare totală de 11.200 lei. O amendă în valoare de 10.000 lei a fost aplicată unei unități de procesare a cărnii din municipiul Satu Mare pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, iar o amendă în valoare de 1.200 lei a fost dată unui restauranr din Carei, pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind condițiile de întreținerea spațiilor de prelucrare și depozitare a produselor alimentare.

  Cu ocazia controalelor a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale, cantitatea de 204,6 kg produse alimentare în valoare de 3054 lei. Cantitatea de produse alimentare, a fost confiscată și dirijată spre incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

  De asemenea, au mai fost aplicate și patru sancțiuni contravenționale din care trei amenzi contravenționale în valoare totală de 3.600 lei, cuâte 1.200 de lei pentru trei crescătoiri de animale din Ghirolt, Moftinu Mare și DomĂnești, pentru vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor în vigoare, și un avertisment pentru un crescător particular din localitatea Lazuri, pentru nedeclararea în termenul legal a animalelor nou achiziționate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img