More


  Sătmăreanul Marcel Țenter, președinte al Colegiului Central al Antrenorilor

  - Advertisement -

  Coordonatorul proiectului GHEPARZII, Marcel Țenter, a participat în calitate de președinte al Colegiului Central al Antrenorilor și coordonator al programului federal PerformBaschet, la ședința anuală a președinților de club din Liga Națională de Baschet Masculin.
  Cu această ocazie, s-a propus menținerea regulii obligativității folosirii unui jucător român sub 23 de ani timp de 20 de minute pe meci în Liga Națională, precum și obligativitatea folosirii unui jucător format de club la finalul următorului ciclu de patru sezoane.
  De asemenea, s-a propus înființarea unei ligi dedicate juniorilor, LNBM Junior League, în care să participe toate cluburile din Liga Națională. Sezonul viitor vor mai fi acceptate asocieri de cluburi, însă începând cu ediția 2021-2022 fiecare club va trebui să înscrie în acest campionat echipe formate din juniori legitimați la respectivul club.
  Toate aceste propuneri au fost discutate pe parcursul a trei ore, urmând ca ele să fie supuse votului în cadrul Consiliului Director.
  GHEPARZII, proiectul de suflet al lui Marcel Țenter, susține cu tărie că singura cale prin care baschetul românesc poate să renască este investiția continuă și constantă în juniori, facilitându-le acestora accesul la cât mai multe minute de joc în competiții cât mai puternice, precum și antrenarea lor corectă, de către antrenori dedicați și competenți.
  Ne exprimăm susținerea pentru creșterea și continuitatea pregătirii de calitate pentru juniorii români și pentru asigurarea accesului acestora în Liga Națională. Propunerea ca în patru ani să ajungem la doi jucători autohtoni în teren vine în întâmpinarea acestor cerințe și ne bucurăm că strategia pe patru ani ține cont de problemele acute ale tinerilor noștri jucători”, a declarat Marcel Țenter.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img