SCANDALUL DE LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ. Radu Cristescu: ”JAF din bani publici!”

Sătmăreanul Radu Cristeascu către ministrul Ion Ștefan: ”Locul dvs. e la pușcărie!

Sătmăreanul Radu Cristescu, unul dintre cei mai aprigi critici a Guvernului Orban în presa centrală, a avut o poziție foarte tranșantă în legătură cu alocarea sumei de 2,5 milioane de euro, din fondul de rezervă a executivului, pentru Biblioteca Județeană Satu Mare. Într-un dialog pe care l-a avut în direct la o televiziune centrală, la România TV, În loc să îi răspundă prezentatoarei Andreea Crețulescu la întrebările privind banii solicitați de la Guvern, ministrul Dezvoltării s-a certat în direct cu Radu Cristescu.

Aprigul critic al guvernării liberale, sătmăreanul Radu Cristescu, a susținut, în dialogul aspru purtat în direct la TV cu ministrul Dezvoltării, că alocarea celor 2,5 milioane de euro din fondul de rezervă a Guvernului pentru Biblioteca Județeană din Satu Mare este jaf din bani publici și că locul ministrului este la închisoare.

Ion Ștefan: Nu cunosc pe cineva din Satu Mare, nu știu cine e antreprenorul. Mă pun la dispoziția organelor de anchetă în seara asta, oricând, în orice clipă. Nu am împărțit cu nimeni. Nu știu. Rog organele de anchetă mâine să verifice modul în care au fost alocați acești bani. Nu s-a întâmplat așa ceva. Banii au ajuns acolo unde au fost alocați. În acea ședință de Guvern, au fost mai multe hotărâri cu privire la alocarea unor sume din fondul de rezervă. Într-adevăr, am spus, așa cum spuneți și dvs., dar hotărârea de Guvern este pentru această bibliotecă.

”Locul dumneavoastră este la pușcărie, domnule ministru! De ce nu ați spus bibliotecă direct? De ce ați spus spital? Jaf din bani publici ați făcut. Care era urgența?”, au fost mesajele transmise de Radu Cristescu în dialogul în direct de la România TV cu ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

Cu prilejul emisiunii la care facem referire, Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, a intervenit în direct la România TV după ce postul de televiziune a relatat faptul că ministrul i-a cerut premierului Ludovic Orban să scoată din fondul de rezervă al Guvernului 2,5 milioane de euro, o parte din bani fiind necesari pentru o bibliotecă județeană din Satu Mare.

În timpul ședinței de Guvern, ministrul i-a precizat premierului Orban că banii sunt necesari pentru un spital, deși ar fi fost necesari pentru biblioteca menționată anterior, susține România TV.

Întrebat de Andreea Crețulescu care era urgența, Ion Ștefan a răspuns:

”S-au sprijinit autoritățile locale să-și achite… (…) Au fost bani și pentru spital. Am alocat bani pentru Consiliul Județean Satu Mare. (…) Biblioteca Județeană Satu Mare este o instituție publică, aparține de CJ Satu Mare. Într-adevăr, s-au alocat acești bani. Urgența era pentru echilibrarea bugetelor locale”, a completat ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

Întrebat de Bogdan Chirieac dacă s-a făcut o solicitare pentru achiziționarea unei clădiri necesare unui spital, ministrul Ion Ștefan a răspuns: ”Nu. Unei biblioteci din Satu Mare. Domnul premier a întrebat: dom`ne e vorba despre spital… au fost discuții”, a precizat ministrul.

Bogdan Chirieac: E limpede ca lumina zilei. Ați spus spital, e vorba de altceva. Opinia mea este ca mâine, la prima oră, să retrageți banii ăia dacă se mai poate. Nu se poate. În ședinșa de Guvern ați spus 2,5 milioane de euro pentru clădirea unui spital, Doamne ajută, și, când colo. se face bibliotecă. E clar că primul ministru a fost indus în eroare. Nu se poate. Se duce toată credibilitatea. I-ați spus spital, atunci e spital, nu e bibliotecă. Una e să ceri bani pentru spital și alta e să ceri pentru o bibliotecă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

BACALAUREAT. Promovabilitate MARE la BAC în județ. Care e PROCENTUL

Rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, au fost afișate atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată bacalaureat.edu.ro. În județul...

FOTO. Eleva de ZECE a Sătmarului se DESTĂINUIE cititorilor GNV. Care e SECRETUL și ce URMEAZĂ

Eleva de zece a județului Satu Mare la Bacalaureat, Denisa Balog, șefă de promoție la Colegiul Național ”Ioana Slavici” se destăinuie cititorilor Gazetei de...

PERFORMANȚĂ. Avem un ELEV DE ZECE și la Bacalaureat. E de la ”SLAVICI”

După cele șapte note de zece de la Evaluarea Națională, în județ avem și o notă de zece la Bacalaureat. Potrivit rezultatelor afișate astăzi...

Nu vor exista măsuri de relaxare de la 1 iulie

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, întrebat despre următoarea etapă de relaxare care ar fi urmat să includă și posibila deschidere a restaurantelor, că...

E clar, e țeapă!!!

După ce polițiștii sătmăreni au anunțat săptămâna trecută că i-au prins pe cei doi escroci care încercau să înșele niște tășnădeni prin metoda ”Ghiulul”,...