More


  COSR a cerut sportivilor un punct de vedere cu privire la desfăşurarea Jocurilor Olimpice

  =

  Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a transmis luni o solicitare Comisiei Sportivilor prin care îşi doreşte un punct de vedere al sportivilor calificaţi la Jocurile Olimpice sau în curs de calificare privitor la desfăşurarea competiţiei de la Tokyo, a declarat pentru AGERPRES preşedintele COSR, Mihai Covaliu.
  “Până miercuri vom avea un răspuns de la Comisia Atleţilor din cadrul COSR privitor la desfăşurarea Jocurilor Olimpice. Astăzi le-am trimis această solicitare să vedem ce se întâmplă. Nu e un chestionar, este o solicitare către Comisia Atleţilor, condusă de Cristina Vărzaru, prin care noi dorim să aflăm poziţia sportivilor din România referitor la participarea lor la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Dacă ei vor să participe, dacă le este teamă, dacă ei consideră că pregătirea lor este afectată şi participarea lor la Jocurile Olimpice nu poate să reflecte valoarea lor, din cauza faptului că nu s-au putut pregăti în condiţii adecvate, chestiuni de acest gen. Este o solicitare pe care a făcut-o Comitetul Olimpic şi Sportiv Român către această comisie, care va ţine cont de părerea sportivilor, în general a celor calificaţi la ora actuală la Jocurile Olimpice, dar şi a celor care sunt în curs de calificare”, a declarat Covaliu.

  “Nu aş vrea să spun eu, ca preşedinte al COSR, ce ar trebui să spună sportivii, pentru că e vorba despre ei. Comitetul Internaţional Olimpic pune în centru siguranţa sportivilor, criteriile de calificare a sportivilor”, a completat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.
  Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că la ora actuală niciun lot naţional sau olimpic nu se mai pregăteşte centralizat în România, toţi sportivii aflându-se la domiciliile lor.
  “La ora actuală nimeni nu se mai pregăteşte centralizat în România. Nimeni nu se mai pregăteşte centralizat, în schimb, toţi se pregătesc în siguranţă la domiciliile lor. Toată lumea se gândeşte în aceste momente la sănătatea lor şi a familiilor lor şi după aceea la performanţa pe care nu o pot obţine în condiţiile actuale de pregătire”, a declarat Covaliu.
  Ministerul Tineretului şi Sportului a trimis vineri o adresă către toate centrele sportive naţionale prin care cerea loturilor aflate în pregătire să evacueze bazele în contextul pandemiei de coronavirus.
  Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, trimisese miercuri autorităţilor române o solicitare prin care să li se permită loturilor olimpice să se pregătească pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urma deciziei luate împreună cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, şi cu ceilalţi preşedinţi ai comitetelor olimpice naţionale europene, privind continuarea antrenamentelor sportivilor.
  Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a încercat să susţină ideea continuării pregătirii sportivilor în condiţii speciale, de carantină, dar a primit un răspuns negativ din partea comisiei formate din experţi epidemiologi, care au considerat că riscul de contaminare este ridicat chiar şi în condiţiile propuse.
  Pandemia de coronavirus ridică tot mai multe semne de întrebare privind desfăşurarea JO 2020, a căror ceremonie de deschidere este programată pe 24 iulie. Mai multe competiţii de calificare olimpică, la box, scrimă şi judo, au fost deja amânate sau anulate, provocând mari incertitudini în rândul sportivilor despre modul în care se va face calificarea la JO 2020.
  Decizia de amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo “ar putea deveni inevitabilă” dacă pandemia de coronavirus va face imposibilă organizarea competiţiei în condiţii sigure, a recunoscut luni, pentru prima oară, premierul japonez Shinzo Abe.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img