More


  Patru sătmăreni din lotul național de scrimă, în izolare după Mondialele de la Budapesta

  - Advertisement -

  Sătmăreanca Amalia Tătăran, aflată în autoizolare, a anunţat, într-o înregistrare video postată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Scrimă, că nu prezintă simptome ale noului coronavirus şi a îndemnat oamenii să rămână în case.

  Mai multe spadasine asiatice au fost testate pozitiv la COVID-19 în urma Cupei Mondiale de la Budapesta, la care a participat şi Amalia Tătăran.
  ‘’În urmă cu două săptămâni, alături de colegele mele am participat la o competiţie care s-a desfăşurat în Budapesta. (…) În urmă cu câteva zile au fost testate şi depistate pozitiv la Covid-19 anumite (sportive) asiatice. Personal nu am concurat împotriva acelor sportive asiatice şi vreau să vă liniştesc şi să vă asigur pe toţi că sunt bine. Nu am manifestat niciun simptom, nu am făcut febră, nu am tuşit, sunt bine. Atât eu, cât şi colegele mele suntem bine’’, a anunţat Tătăran.
  Spadasina crescută de CS Satu Mare si legitimate acum la Dinamo i-a îndemnat pe oameni să rămână în case şi să asculte mesajele autorităţilor: ‘’Subliniez că este foarte important să ţinem cont de mesajul autorităţilor să stăm acasă, pentru prietenii noştri, pentru familiile noastre, pentru părinţii noştri, pentru noi. Pentru că, exact cum e în sport, acum trebuie să fim o echipă, să fim toţi pentru unul şi unul pentru toţi. Stai acasă!’’
  Pe lângă Amalia Tătăran au mai fost și alți sătmăreni în delegația României, Adrian Szilagyi, Veres Greta precum și antrenorul Csiszar Francisc.
  Csiszar: ”Nu am simptome, mă simt bine”
  Antrenorul Csiszar Francisc de la CS –CSM Satu Mare a fost și el la Campionatul Mondial de la Budapesta. Acesta ne-a declarat că stă acază izolat și că din fericire se simte bine.
  ”Au trecut 14 zile de la Mondiale și nu am avut nicio problemă medicală. Dar am respectat sfaturile oficialităților și am stat izolat. Știam cu o zi înainte de anunțul Federației Române de Scrimă că au fost probleme. Mai ales cu lotul Coreei de Sud”, ne-a mai spus Csiszar. Acesta le recomandă tuturor sătmărenilor să stea acasă!

  Ce spune FR Scrimă!
  Un număr de 18 scrimeri români, 8 spadasine şi 10 spadasini, şi 6 tehnicieni au intrat în autoizolare după ce au participat în perioada 6-8 martie la Cupa Mondială de la Budapesta, unde mai mulţi sportivi au fost testaţi pozitiv la coronavirus, potrivit unui comunicat dat publicităţii, vineri, de Federaţia Română de Scrimă.
  La feminin am fost reprezentaţi de Ana-Maria Popescu (locul 17), Greta Vereş (16), Amalia Tătăran (98), Bianca Benea (110), Alexandra Predescu (141), Claudia Naboiu (144), Adela Danciu (189), Raluca Sbârcia (208), iar la masculin au evoluat Mario Perşu (locul 122), Adrian Dabija (127), Adrian Ciprian Szilagyi (183), Alin Sbârcia (218), Lucian Ciovică (247), Liviu Dragomir (249), Alin Mitrică (257), Mihail Oprea (268), Victor Vîlceanu (275), Daniel Gavriluţ (286), potrivit site-ului FIE.

  ‘’Federaţia Internaţionala de Scrimă a notificat Federaţia Româna de Scrimă şi toate forurile naţionale care au avut reprezentanţi la Cupa Mondiala de spadă de la Budapesta, între 6-8 martie 2020, că mai mulţi scrimeri sud-coreeni şi chinezi care au concurat în Ungaria au fost testaţi pozitiv la virusul COVID – 19. Sportivii au fost testaţi la întoarcerea în Asia, dar, conform comunicatului primit de la FIE, numele acestora nu au fost dezvăluite, precizându-se că cei mai mulţi dintre aceştia sunt asimptomatici. În consecinţă, în regim de urgenţă, Federaţia Română de Scrimă a notificat sportivii care au participat pentru România la această competiţie. La Budapesta au fost prezenţi 18 sportivi români: 8 spadasine şi 10 spadasini. Alături de ei au făcut deplasarea şi 6 tehnicieni’’, precizează comunicatul FRS.
  Sportivilor şi tehnicienilor le-au fost transmise recomandările Federaţiei Internaţionale de Scrimă, ‘’să intre de urgenţă în autoizolare la domiciliu, să se testeze împotriva virusului COVID-19, să acorde atenţie simptomelor în familiile lor, prietenilor şi persoanelor din anturaj, în special ale celor în vârstă, care au şi alte probleme de sănătate’’.
  FR Scrimă a recomandat tuturor persoanelor care au făcut deplasarea la Budapesta să anunţe telefonic Direcţia de Sănătate Publică.
  ‘’Federaţia Română de Scrimă a luat act de situaţia naţională încă de săptămâna trecută, respectă hotărârile autorităţilor şi a oprit din 9 martie 2020 toate competiţiile de pe teritoriul României. Din 12 martie 2020 au fost întrerupte şi antrenamentele comune la nivelul loturilor olimpice şi naţionale, precum şi la CNOPT, CNOPJ, BOPJ. Tuturor componenţilor loturilor de mai sus li s-a modificat şi adaptat planul de pregătire astfel încât să poată fi făcută individual, acasă, sub directa îndrumare a antrenorilor. Medicii loturilor verifică telefonic starea de sănătate a tuturor sportivilor şi o prezintă antrenorilor. Tehnicienii informează conducerea FR Scrimă asupra stării de sănătate şi a stadiului pregătirii. Menţionăm că starea de sănătate a tuturor scrimerilor din loturi este foarte bună’’, se mai arată în comunicatul FR Scrimă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img