More


  Ce amendă riști dacă joci fotbal în timpul stării de alertă?

  - Advertisement -

  Luni a intrat în vigoare legea care reglementează starea de alertă pe teritoriul României, pentru următoarele 30 de zile. Conform Digi 24, amenzile variază între 500 și 15.000 de lei.

  Legea interzice practicarea sporturilor de echipă, cum ar fi fotbalul sau baschetul. Atât în aer liber, cât și într-un spațiu închis. Dacă ai de gând să-ți convoci prietenii pentru o partidă amicală de fotbal, fie ea și de 5 vs 5, vei avea de plătit o sumă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

  În art. 60 din lege se specifică următoarele: “participarea persoanelor fizice la mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau la alte tipuri de întruniri, în spații deschise, ori la întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise, interzise în conformitate cu art.5 alin.(4) lit.a) – amendă de la 500 lei la 2.500 lei”.

  Amenzile se pot plăti la jumătate în termen de 15 zile
  Amenzile dictate în timpul stării de alertă pot fi achitate la jumătate din suma aplicată în termen de 15 zile, potrivit legii:
  (1) Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator pentru contravenţiile prevăzute de lege.
  (2) Sumele provenite din amenzile aplicate pentru contravenţiile prevăzute de prezenta lege se fac venit integral la bugetul de stat.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img