Șahul nu e afectat de Coronavirus! Micuțul Balazs Kovacs impresionează și la turneele online!

Șahul este unul dintre puținele sporturi care îşi pot continua activitatea în perioada de pandemie. El poate fi jucat doar online deocamdată. Duminică, 17 mai 2020, s-a încheiat prima parte a Festivalului Internaţional de Şah FISCA 2020. Este evenimentul de șah din România care strânge cei mai mulți participanți.

Prima parte FISCA s-a disputat în perioada 9-17 mai 2020, în online, pe platforma chess.com.

S-au desfăşurat 9 runde în total, și s-a intrat în concurs zilnic de la ora 16:00, ritmul de joc fiind de 90 minute +30 secunde bonus/mutare.

Între 9 și 17 mai au avut loc trei turnee: A – Under 8 ani, B – Under 10 ani şi C – Under 14 ani. Celelalte opt turnee FISCA se vor disputa în perioada 19-27 iunie.

La cele trei turnee, Clubul Sportiv Voinţa Satu Mare a avut doi reprezentanţi la Under 8. Este vorba de Balazs Kovacs şi Abel Kovacs. Sătmărenii au înregistrat rezultate foarte bune, iar în final micuţul Balazs, care are doar 6 anișori, a reuşit să ocupe locul 2 în clasamentul general cu 7 puncte. Fratele său Abel a încheiat pe locul 8 cu 6 puncte.

La grupa de 8 ani au participat 47 de copii din cinci ţări: România, India, Ucraina, Polonia, Franţa.

Cei doi sătmăreni sunt pregătiţi de antrenorul Ciprian Muntean, sătmăreanul fiind şi arbitru la grupa de 8 ani de la FISCA.

Deşi are doar 6 anișori, Balazs Kovacs continuă să confirme chiar şi după această perioadă de pauză. Sătmăreanul trebuia să participe la sfârşitul lunii mai, începutul lui iunie, la Campionatul Mondial Şcolar din Panama City.

”Şahiştii de la CS Voinţa Satu Mare se pregătesc zilnic cu antrenamente în mediul online. Participă la turnee amicale şi oficiale chiar dacă majoritatea competiţiilor oficiale s-au amânat ori anulat. În perioada 28 mai – 8 iunie, Balazs trebuia să participe la Campionatul Mondial Şcolar din Panama”, spune antrenorul Ciprian Muntean.

LECŢII ONLINE DE ŞAH

În această perioadă a pandemiei apar tot felul de activităţi în mediul online. Unul dintre sporturile care pot fi practicate în continuare este şahul. Date fiind condiţiile, antrenorul Ciprian Muntean oferă cursuri de şah online.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

DECIZIE. TAROM și WIZZ AIR reiau cursele AERIENE de la Satu Mare. Atât cele spre LONDRA, cât și spre București

Cursele aeriene încep să revină pe Aeroportul Internațional Satu Mare. Este vorba atât de cursele spre Londra, cât și spre București. Potrivit anunțului făcută de...

BĂTAIE DE JOC. Românii, trimiși de la Urziceni, la Petea, dar ambele vămi sunt BLOCATE

Recent Gazeta de Nord Vest a aflat că situația de la Vama Petea, unde autoritățile maghiare, fără să dea nicio explicație, nu permit tranzitarea...

INEXPLICABIL. BLOCAJ în Vama PETEA. Nimeni NU INTRĂ, nimeni NU IESE

Cu toate că aseară, ministrul român de interne, Ion-Marcel VELA, a anuțat ieri, după întâlnirea cu omologul său maghiar, Sándor PINTÉR că începând cu...

ALERTĂ! Două NOI CAZURI de INFECTARE cu coronavirus, CONFIRMATE La Satu Mare. Câte sunt în prezent

Din nefericire, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare au mai fost confirmate două noi cazuri de coronavirus. În prezent, numărul...

CEAS ANIVERSAR. La Mulți Ani, Poliția Locală Satu Mare!

Poliția Locală este o instituție cu un rol esențial în menținerea ordinii publice și în garantarea siguranței tuturor sătmărenilor. ”În această perioadă dificilă, dumneavoastră, polițștii...