Liga Națională revine la un sistem fără grupe valorice, din sezonul viitorÎn cursul zilei de luni, 15 iunie, Federația Română de Baschet a trimis o adresă către toate cluburile din Liga Națională de Baschet Feminin cu privire la sezonul competițional 2020/2021.

Cu această ocazie s-a stability că FRB va face în Liga Națională feminină la fel ca în liga masculină și va abandona sistemul cu mai multe grupe valorice. Astfel, liga de baschet feminină va trece la un sezon regulat clasic, cu meciuri tur-retur cu toate echipele participante, urmând ca apoi să se joace în sistem playoff/playout.
Sferturile de finală, semifinalele și finala se vor disputa în sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Finala mică, turneul 5/8, respectiv playout-ul se vor juca în sistemul cel mai bun din trei meciuri.
În Cupa României se vor juca două tururi și apoi se va organiza un turneu Final 4. Primele două clasate din LNBF în momentul în care sezonul 2019/2020 a fost înghețat vor juca direct din turul doi. E vorba despre Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare.
LNBF va începe în data de 3 octombrie și se va termina pe 15 mai, în varianta în care vor exista 14 echipe înscrise în competiție. În schimb, Cupa României va începe pe 7/14 octombrie și se va termina cu un Final 4 care va avea loc pe 27/28 februarie.
Participarea la competițiile de streetball nu va mai fi obligatorie.
Date importante:
15 iulie – termen limită înscriere
De la 3 august până la 72 de ore înainte de startul competiției – perioada de transferuri
20 august – plata taxei de înscriere și a tranșei 1 din taxa de participare
25 august – tragere la sorți LNBF și Cupa României
Pe toată durata partidei vor fi pe parchet două jucătoare autohtone, din care cel puțin una va fi eligibilă pentru U23. De asemenea, față de sezonul trecut se mărește numărul de jucătoare non-europene la 3!
Taxe
taxa de înscriere: 500 euro (include vize și legitimații pentru jucători/oficiali)
Taxă jucător străin: 750 euro
taxă transfer jucător român: 550 lei
taxă formare junior (se plătește anual până când jucătorul împlinește 25 ani): era de 750 de euro și urmează să fie reanalizată, la propunerea președinților de cluburi ( sursa baschet.ro)
Adunarea Generală ordinara a FRB a fost convocată pentru data de 13 iulie
Petre O. Pavel
Petre O. Pavel
09.06.2020

Adunarea Generală
ordinara a FRB a fost convocată pentru data
de 13 iulie
Federația Româna de Baschet informează toate structurile sportive afiliate că Adunarea Generala ordinara a FRB a fost convocată pentru data de 13 iulie 2020, ora 10:00, la sediul Federației Române de Baschet din B-dul Basarabia nr. 39, sector 2, Bucuresti.
Conform deciziei Consiliului Director, Ordinea de zi a Adunarii Generale ordinare a FRB pe 2020 este următoarea:
– Raportul de activitate al FRB pe anul 2019
– Bilanțul financiar-contabil pe 2019
– Raportul Comisiei de Cenzori si al firmei de audit
– Planul anual de activitate pe 2020
– Bugetul de venituri și cheltuieli 2020
– Afilieri definitive și dezafilieri
– Diverse

Structurile afiliate care au propuneri pentru completarea Ordinii de zi sunt rugate să le trimită în scris până la data de 1 iulie la adresa de email: dan.berceanu@frbaschet.ro.
De asemenea, numele delegaților vor fi comunicate cu cel puțin 20 de zile înainte de desfășurarea AG, la aceeași adresă de e-mail.
Pentru acreditare, reprezentanții structurilor sportive afiliate, împuterniciti să participe la AG ordinară – 2020, vor prezenta la sosire o delegație, semnată și ștampilată de conducătorul unitații și un act de identitate.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts