More


  Serie de foc pentru campioana Sătmarului, la baraj

  - Advertisement -

  ACS CAO 1910 Oradea este singura echipa din zona de nord vest sigură de participarea la barajul pentru Liga a 3-a.

  AJF Bihor a decis să înghețe sezonul din cauza pandemiei COVID 19 , și datorită diferenței mare de punctaj dintre lider, CAO Oradea și restul echipelor să declare deja campioana în Liga a 4-a.

  Iar CAO Oradea va întâlni câştigătoarele Ligii a IV-a Cluj şi Satu Mare în barajul pentru accederea în Liga a III-a.

  Cum în județul nostru mai e de jucat un play off și apoi un turneu final în trei pentru stabilirea campioanei e greu de anticipat ce echipă va ajunge la baraj…

  Cert e că reprezentanții echipelor intrate în play off ul Ligii a 4 a consideră grupa campioanei Sătmarului ca fiind mult mai dificilă decât cea în care au ajuns campioanele din Maramureș, Bistrița Năsăud și Sălaj.

  ”Din informațiile pe carele deținem se pare că cei de la CAO Oradea reprezintă cel mai dificil adversar din zonă. Dar rămâne de văzut cum vor sta lucrurile pe teren la ora barajului. Noi ca AJF nu putem decât să organizăm cât mai bine finalul de campionat și să asigurăm cele mai bune condiții campioanei județului” spune președintele AJF Satu Mare, Ștefan Szilagyi.
  Acesta consider că cine va câștiga Liga a 4 a la Satu Mare va avea un ușor avantaj față de adversarele de la baraj. ” La capitolul omogenitate va conta mult că echipa din Satu Mare va avea deja șapte meciuri jucate. Cei de la Oradea mai joacă doar cupa iar la Cluj mai e un baraj în trei din ce am înțekes. Eu consider că ai noștri vor fi mai pregătiți la ora barajului…” a mai spus Szilagyi.

  Deocamdată se știe doar programul meciurilor nu și locațiile în care se vor disputa partidele…Se pare că se va merge pe ideea ca meciurl Cluj-Satu Mare să se joace la Oradea, apoi Oradea-Satu Mare la Cluj și Oradea –Cluj la Satu Mare…

  Ce spun cei de la CAO?
  Chiar dacă încă nu-şi cunoaşte adversarele, antrenorul echipei orădene, Florin Farcaş, consideră că reprezentantele judeţelor menţionate ar fi puternice decât cele din cealaltă mini-grupă din Regiuna Nord-Vest (Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud).

  În Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, Liga a IV-a este structurată pe două serii, pe primul loc fiind Silvicultorul Maieru (Seria Nord) şi Progresul Năsăud (Seria Sud), respectiv CSM Sighetu Marmației (Seria Nord) şi Progresul Șomcuta Mare (Seria Sud). În Sălaj, Sportul Șimleu Silvaniei și Rapid Jibou sunt la egalitate de puncte (34) în fruntea clasamentului.

  “Trebuie să ne atingem obiectivul”
  Din fiecare mini-serie, organizată pe teren neutru, prima clasată va promova. Adversarele orădenilor vor fi cunoscute în urma unor meciuri de baraj, Florin Farcaş considerând că, din acest punct de vedere, oponentele ar avea un uşor avantaj. “La prima vedere, seria cealaltă pare mai uşoară, dar la baraj se pot întâmpla multe şi noi trebuie să ne atingem obiectivul. Clujul este un judeţ cu tradiţie în fotbal, cu potenţial, iar Satu Mare nu are o echipă în Liga a III-a şi dorinţa de a promova este foarte mare, dar şi noi suntem îndreptăţiţi să sperăm că vom promova. Pentru adversari e un avantaj că până la ora barajului vor juca mai multe meciuri oficiale, dar vom încerca să compensăm acest lucru prin meciuri în Cupa României şi partide amicale”, consideră antrenorul principal al ACS CAO 1910 Oradea.

  Meci(uri) de Cupă şi de verificare
  Pe 18 iulie, gruparea orădeană joacă în semifinalele Cupei României, faza judeţeană, cu concitadina Universitatea, învingătoarea din acest joc urmând să întâlnească în finală pe 22 sau 25 iulie câştigătoarea duelului Crişul Sântandrei – Viitorul Borş.

  CAO a reluat pregătirile în urmă cu o săptămână, cu respectarea normelor stabilite de autorităţi, şi până la baraj va mai juca cel puţin trei meciuri de verificare, cu Bekescsaba (Ungaria, Liga 2), Luceafărul Oradea (Liga III) şi Foresta Tileagd (Liga IV). “Lotul este acelaşi şi sperăm să nu avem parte de accidentări şi să avem aceeaşi formă bună de dinaintea pandemiei de coronavirus”, a conchis Florin Farcaş.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img