More

    CSM Satu Mare merge la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a

    La sfârșitul săptămânii trecute AJF Satu Mare a decis într-o ședință de Comitet executiv care vor fi echipele ce vor reprezenta județul în barajul de promovare în Liga a 3-a și respectiv în faza națională a Cupei României.

    Deși și-ar fi dorit un play off cu șase echipe la care inițial ar fi trebuit să participe cele mai bune echipe din cele trei serii din Liga a 4-a, respectiv Olimpia Satu Mare, Recolta Dorolț, CSM Satu Mare, Victoria Carei până la urmă prelungirea stării de alertă și mai ales dificultatea de a respecta protocolul medical cerut de autorități, AJF ul sătmărean s-a văzut nevoit să ajungă la o soluție să-i spunem de compromis…
    A decis, se pare de comun acord cu oficialii acestor patru cluburi, numele campioanei și a echipei ce va merge în Cupa României.
    CSM Satu Mare va juca astfel în barajul de promovare iar Olimpia Satu Mare va merge în faza națională a Cupei României.

    Iată comunicatul AJF Satu Mare:
    „Comitetul Executiv al AJF Satu Mare, întrunit în data de 24.07.2020 a analizat încheierea campionatului Liga a IV-a, sezon 2019/2020.
    Având în vedere:
    – Hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă;
    – Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF din 14.07.2020;
    – Protocolul medical pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator încheiat între Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Sănătăţii şi FRF;
    – Siguranţa şi sănătatea jucătorilor, ale staffului şi ale tuturor persoanelor angrenate în organizarea competiţiilor sportive.
    Comitetul Executiv a hotărât în unanimitate că echipa CSM Satu Mare va reprezenta judeţul Satu Mare la barajul de promovare în Liga a III-a organizat de FRF, iar echipa Olimpia MCMXXI va reprezenta judeţul Satu Mare în Cupa României.
    Se prelungeşte data de înscrierea echipelor în noul campionat (2020/2021) până la 03.08.2020.
    Comitetul Executiv al AJF Satu Mare,
    Preşedinte Szilagyi Ştefan”

    Barajul începe sâmbătă la Zalău
    CSM Satu Mare va juca primul meci al barajului de promovare în liga a 3-a sâmbătă la Zalău cu campioana județului Cluj.Iar apoi pe 5 august e programat duelul cu CAO Oradea, câștigătoarea ligii a 4-a Bihor.
    FRF a anunțat inițial că prima clasată din grupele de baraj promovează direct iar apoi în funcție de locurile rămase libere vor merge în eșalonul trei și cele mai bune echipe de pe locurile doi…

    CFR Cluj renunță la locul din liga a 3-a
    Cu o săptămână înaintea barajului pentru promovarea în liga a 3-a a apărut știrea legată de decizia celor de la CFR Cluj Napoca de a renunța la echipa satelit. Astfel că locul celor de la CFR II Cluj în seria a 5-a rămâne liber, o șansă în plus am zice , pentru promovarea din grupa de nord vest și a echipei de pe locul doi…
    Conform site ului cjsport.ro, șefii din Gruia nu sunt foarte convinşi că va exista un campionat în acest eşalon din cauza pandemiei de coronavirus.
    Astfel, au renunţat să mai depună dosarul de înscriere în competiţie, iar termenul a expirat în 20 iulie.
    Ardelenii au făcut şi o economie din punct de vedere financiar. Pe lângă costurile legate de deplasări, CFR nu a mai plătit garanţia de participare în valoare de 20.000 de lei. Contractul antrenorului Emil Caras a fost reziliat, iar o parte din jucătorii pe care CFR se baza în Liga a III-a vor fi împrumutaţi. Mulţi, însă, veneau de la echipele de juniori U19 şi U17, iar acum aceştia vor juca doar în Liga Elitelor.
    Astfel, judeţul Cluj a rămas cu Unirea Dej, Sticla Turda şi Sănătatea Cluj în Liga a III-a.

    Progresul Șomcuta Mare, campioană în Maramureș
    Vecinii din Maramureș au organizat în week end finala ligii a 4-a. Meciul s-a jucat la Baia Mare pe stadionul Viorel Mateianu iar Progresul Șomcuta Mare a trecut de CSM Sighetu Marmației după un meci decis la loviturile de departajare.
    Campioana județului Cluj Napoca s-a decis duminică seara după disputarea returului finalei dintre Someșul Dej și Victoria Cluj. S-a terminat 3-2 pentru oaspeţi, care au acum două puncte în faţa Someşului Dej în clasament. De remarcat că în meciul tur clujenii au condus cu 3-0!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE