More


  Rally Raid / BAJA – Satu Mare la final

  - Advertisement -

  Prima etapă a Campionatul Național de Rally Raid România, organizată în județul Satu Mare la sfârșitul acestei săptămâni, s-a încheiat sâmbătă, 11 iulie, cu festivitatea de premiere a câștigătorilor.

  Organizat de NSM Motorsport împreună cu ”TransCarpatic Rally”,”Carpatica Rally Raid”, ”Trofeul Carpatica Rally Raid”, ”Trofeul Paul Badea”, ”Cupa Sătmarului” și ”A-CAR GerBog RallyRaid”, evenimnentul automobilistic a reunit la Satu Mare 30 de echipaje, din care 11 au fost din străinătate, din țări precum Ungaria, Cehia, Slovacia și Polonia.

  La finalul celor două zile de competiție a fost stabilit clasamentul general:

  Pe primele trei locuri s-au situat echipajele alcătuite din Miroslav Zapletal – Marek Sykora din Cehia ( grupa/ clasa T1), Miklos Trebitsch – Szoke Nicolett din Ungaria ( grupa/clasa SbS) și Claudiu Barbu – Marius Lupu din București ( grupa/clasa T3 ).

  Miroslav Zapletal are o bogată experiență în competițiile automobilistice. Între altele, în palmaresul acestuia se află un titlu mondial FIA cross country, iar în anul 2009 s-a situat pe locul șapte în Raliul Dakar.

  Echipajul alcătuit din Miroslav Zapletal și Marek Sykora au participat la competiție cu un autoturism Hummer H3 EV.

  La final și o precizare din partea organizatorilor… LA FESTIVITATEA DE PREMIERE S-AU PURTAT MASTI DE PROTECTIE. S-A RENUNTAT LA MASTI DOAR PENTRU FOTOGRAFII!

  P.S. Oricum , din fericire, coronavirusului nu i prea place…De săptămâni bune avem maxim 3-4 cazuri pe zi iar de câteva zile suntem în top 3 județe care nu au covid19…

  P.S.2.Dacă tot s-a organizat festivitatea de premiere în spațiu închis și cu măști (regulamentar) la rally raid, de ce oare celor de la AJF li s-a interzis ( în condiții asemenatoare) organizarea Adunării Generale…Numa întrebăm…

  Fostul ministru al sportului, Ioana Bran laudă organizarea de la Satu Mare
  Fostul ministru al sportului, Ioana Bran a ținut să participe vineri la startul oficial al competiției. Aceasta de altfel s-a declarat o susținătoare înfocată a competiției mai ales că în urmă cu doi ani a participat în calitate de concurent la rally raid ul organizat de NSM Motorsport.

  „Sunt la Satu Mare, unde azi ( n.r. vineri) s-a dat startul primei etape a Campionatului Național de Rally Raid!

  🏁 E o participare impresionantă, așa cum merită un astfel de un eveniment.

  Sunt zeci de echipaje din țară, dar și 11 din străinătate, pregătite să facă față traseelor forestiere din județul nostru.

  E îmbucurător să vezi din nou atâtea super-mașini în centrul Sătmarului! În urmă cu doi ani, când eram ministru al Tineretului și Sportului, am fost prezentă la startul ediției Rally Raid 2018. Iar anul trecut am fost chiar co-pilot la Cupa NSM Carei 2019 – o premieră pentru mine! A fost o experiență unică, pe care o voi ține minte mereu și pe care o voi repeta!

  Știu câtă pasiune și câtă muncă sunt dincolo de motoarele turate, de alinierea la start, de caroseriile spectaculoase. Este o lume cu totul specială, cea a piloților de rally raid și a echipajelor lor – mecanici, co-piloți, ingineri.

  Îi felicit pe organizatori și le țin pumnii concurenților!„ a transmis Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img