More


  Rămas bun, Vasile “Laci bacsi” Savaniu!

  - Advertisement -

  Veste tristă primită vineri seara de iubitorii fotbalului sătmărean.

  Omul care s-a confundat practic cu istoria sportului rege în Satu Mare , VASILE SAVANIU s-a stins din viață la 87 de ani. A fost de tânăr implicat în fotbalul sătmărean ca jucător și apoi ca antrenor la OLIMPIA SATU MARE, unde a făcut cuplu pe banca tehnică cu Gigi Staicu în anii 70 când galben- albaștrii evoluau cu succes în Divizia A și disputau o finală de Cupa României. A antrenat la Someșul Satu Mare, UNIO Satu Mare și a pregatit generații de copii la nivelul cluburilor sătmărene.
  După 1990 s-a implicat activ în cadrul AJF Satu Mare unde a activat ca secretar general și în paralel ca observator.
  Fiul său, Marcel Savaniu, i-a călcat pe urme și a activat după 1994 ani buni la nivelul Diviziei A, fiind ecuson FIFA …
  ”E o zi tristă pentru mine și pentru fotbalul sătmărean. Am avut mereu un mare respect pentru OMUL Vasile Savaniu și de când sunt la cârma AJF Satu Mare l-am avut ani buni în echipa mea de conducere. A fost un factor de echilibru și ne dădea siguranță prin prezența dânsului la secretariatul general al AJF- ului. Laci bacsi a fost extrem de respectat de toată lumea fotbalului județean …Dumnezeu să-l odihnească în pace și sincere condoleanțe familiei”, a transmis Ștefan Szilagyi, președintele AJF Satu Mare.
  Vasile Savaniu a fost condus ieri pe ultimul drum de familie și după regulile Covid-19 de doar un grup restrâns de prieteni și de oameni din fotbalul județean.
  Dumnezeu să-ți dea odihnă veșnică, Laci bacsi! Sincere condoleanțe familiei și din partea redacției GNV.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img