More


  Vaida Beata, campioană națională în Ungaria!

  - Advertisement -

  Sătmăreanca Beata Vaida, cea mai cunoscută jucătoare de volei pe plajă din România, a câștigat cinci dintre cele șase turnee la care a participat în ultimele două luni în Ungaria. Cu toate că este într-o formă foarte bună, peste aproape o lună ea va începe pregătirea și antrenamentele pentru …volei în sală.

  Ultimul succes al Beatei Vaida a fost înregistrat în weekend, la Tata, acolo unde s-a desfășurat etapa a treia a campionatului national de volei pe plajă din Ungaria. În finală, Beata și partenera ei de doar 17 ani, Fansey Vecsey, au câștigat cu scorul de 2:0 (8, 13), meciul cu perechea Patrícia Jurajik/ Lilla Villám. Campioanele au fost conduse de pe margine de antrenorul Adrian Pricop.
  De remarcat că la această etapă , decisivă pentru clasamentul final, s-au calificat cele mai bune 16 echipe din Ungaria , atât la feminin cât și la masculin. Echipa Beatei Vaida a plecat cu șansa a doua dar a reușit un parcurs perfect reușind să termine turneul fără set pierdut și mai ales cu o victorie clară în al doilea meci în fața campioanelor din 2019.
  După cum a mărturisit pentru doarvolei.ro, pentru Beata acesta a fost al șaselea turneu la care a jucat la volei pe plajă în Ungaria, reușind să câștige cinci dintre ele (ultimele 4 cu actuala parteneră, Fancsey Vecsey). ”Ne antrenăm în Ungaria de aproximativ două luni, iar de o lună și jumătate mă pregătesc împreună cu Fanni, partenera mea. Am participat în total la 6 turnee de beach în Ungaria din care am reușit să câștigăm 5. Primul titlu l-am câștigat cu o altă parteneră”, a spus Beata. La acea primă competiție, disputată la Hűvösvölgy , victime în finală le-au fost chiar campioanele naționale, Lutter Eszter/ Szombathelyi Szandra.

  Beata Vaida și primul titlu cucerit în vara
  anului 2020 în Ungaria
  Vaida Beata spune că varianta plecării în Ungaria a fost singura posibilă dacă vroia să continue să facă sport la nivel înalt, în România lucrurile stând așa cum știm cu toții, cu competiții anulate, cu antrenamente făcute fără vestiare, cu distanțare socială și așa mai departe. În plus, sezonul intern de volei pe plajă a fost anulat prin decizia Comitetului Director al FRV. ”La momentul actual este cea mai bună variantă de a mă antrena. Aici sunt săptămânal competiții, iar la unele turnee sunt chiar peste 50 de echipe participante”, a mai spus Beata.
  Prin victoria de la Tata, ea a făcut un pas mare spre titlul de campioană a Ungariei, după ce a cucerit în anii trecuți medaliile de aur în România. Din cauza pandemiei, în această vară, în Ungaria se organizează doar 3 etape naționale în loc de 5, și cum Beata a câștigat-o pe prima, pornește deja cu șanse mari la câștigarea campionatului.

  Din toamnă va juca în campionatul Ungariei la formația Eotvos DSE Debrecen
  După terminarea sezonului de volei pe plajă, Beata Vaida va renunța pentru o perioadă la meciurile pe nisip pentru cele clasice, disputate în sală. Ea este legitimată din februarie la formația maghiară de primă ligă Eotvos DSE Debrecen.
  ”Am jucat la ei și anul acesta, două luni înainte de pandemie, și acum mi-am prelungit contractul și pentru sezonul viitor. Sunt trăgător de zona 4. Dar inima mea oricum trage către beach”, a mai spus Beata Vaida pentru doarvolei.ro.

  Se gândește să joace pentru Ungaria
  Succesele categorice obținute în etapele din această vară au adus tot mai mult în discuție posibilitatea ca Beata să joace în viitor pentru Ungaria în competițiile de volei pe plajă. Mai ales că antrenorul Adrian Pricop a declarat înaintea finalei, conform site-ului Federației Maghiare de Volei, că dacă ar lucra împreună un an, Vaida și partenera ei ar putea câștiga medalii în concursurile internaționale. Unde, dacă ar juca, ar face-o pentru Ungaria, pentru că perechile nu pot fi formate din jucătoare din țări diferite.
  Apoi, pe același site e amintită posibilitatea naturalizării, specificându-se că peste doi ani, dacă va exista înțelegere între federațiile din cele două țări, se va putea petrece asta. Am întrebat-o despre această posibilitate și a dat singurul răspuns posibil în acest moment: „Chiar nu pot să-ți dau niciun răspuns, pentru că nu știu ce-mi rezervă viitorul”.

  Palmares impresionant la volei pe plajă
  În vârstă de aproape 23 de ani, Beata Vaida a obținut, alături de Adriana Matei, cu care a jucat în perioada 2015-2018, cele mai importante succese ale voleiului pe plajă românesc: au câștigat titlul la turneul FIVB de la Miguel Pereira (Brazilia) în 2018. În 2017, ele reușiseră să se claseze pe un istoric – pentru România – loc 5 la Campionatul Mondial sub 21 de ani, în Lucerna. De fapt, anul 2017 a fost bun pentru ele. La începutul lui, ele câștigaseră ambele turnee de volei pe zăpadă la care au participat, pentru ca în a doua jumătate să obțină prima medalie la o competiție de senioare la volei pe plajă, în Cipru. Din păcate, acea pereche s-a destrămat, iar Beata nu a mai reușit să-și găsească o parteneră stabilă cu care să continue rezultatele foarte bune. Acesta a fost și motivul pentru care în februarie semnase pe trei luni cu Debrecen, în speranța că își va găsi o parteneră cu care din această primăvară să înceapă noi aventuri în voleiul pe plajă. Pandemia a dat sportul și planurile peste cap și astfel românca a decis să mai rămână cel puțin un an în voleiul clasic, care pentru ea nu e deloc o necunoscută. ( sursa doarvolei.ro).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img