More


  Guvernul Orban chiar vrea să omoare sportul?

  =

  Autorităţile guvernamentale au refuzat propunerea FRF, federalii vor face o nouă începe 15 septembrie

  Zilele trecute, Federaţia Română de Fotbal (FRF) a făcut demersuri pentru relaxarea protocolului medical pentru fotbalul amator, astfel încât şi echipele din fotbalul judeţean, de seniori şi juniori, să poată începe competiţiile. Din păcate, răspunsul autorităţilor guvernamentale, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul  Tineretului şi Sportului, a fost , din pacate negativ!

  „F.R.F. a înaintat spre aprobare la M.T.S. un set de propuneri valabile pentru competițiile de fotbal amator. De fapt, aceste propuneri sunt reguli și măsuri de siguranță și igienă sanitară specifice nivelurilor inferioare de competiții. Pentru acestea vă enumăr: testarea RT-PCR a  tuturor participanților o singură dată, înainte de începerea competițiilor, termometrizarea la intrarea în baza sportivă, dotarea cu dispensere cu dezinfectanți etc. Cu părere de rău vă comunic că aceste propuneri au fost respinse de către instituțiile guvernamentale”, menţionează Octavian Goga, vicepreşedinte FRF şi şeful AJF Braşov în înformarea trimisă preşedinţilor de AJF-uri din ţară.

  Forul federal va mai face o încercare în acest sens la jumătatea acestei luni, când inclusiv Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, va fi prezent la discuţiile pe tema unui protocol medical mai puţin costisitor pentru echipele din fotbalul mic. În momentul de faţă, participantele în competiţii sunt obligate să efectueze teste pentru depistarea Covid-19 la interval de 14 zile.

  În eventualitatea unui răspuns favorabil mişcării fotbalistice, competiţiile nu s-ar relua mai devreme de luna octombrie, echipele urmând să primească un răgaz de câteva săptămâni pentru pregătire şi îndeplinirea formalităţilor de participare în campionate.

  E greu de înțeles atitudinea guvernanților care parcă și-au propus să omoare sportul amator și cel practicat în sală. Dacă în alte țări ca Franța, Ungaria sau Polonia, unde de asemenea sunt cazuri de covid 19, se joacă relaxat fotbal la nivel de amatori ca să nu mai spunem că sunt și meciuri de handbal sau baschet cu spectatori, la noi onorabilii guvernanți se încăpățânează să ne țină închisi în …Româniabsurdistan!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img