More


  CS Sânmartin lovită de Covid-19, partida cu CSM Satu Mare ar putea fi amânată!

  =

  Prezent din plin la formații din primul eșalon, coronavirusul afectează tot mai des și echipe din Liga 3. O echipă bihoreană are 7 jucători infectați. Este vorba chiar de adversara de sâmbătă a celor de la CSM Satu Mare, echipa CS Sânmartin.

  Oficialii CSM-ului satmarean asteapta acum o decizie a DSP Bihor si o altă decizie de la FRF. În funcție de ancheta epidemiologică a DSP Bihor oficialii federației ar putea dispune amânarea partidei de sâmbătă de la Satu Mare.
  Startul în Liga 3 s-a dat în 12 septembrie, iar înainte toate echipele au fost obligate să efectueze testul PCR RT, care detectează existența în organism a virusului SARS-CoV-2.
  Prima testare a fost trecută cu bine de grupările bihorene care activează în Seria 10: CAO 1910 Oradea, CSC Sânmartin și Luceafărul Oradea.
  Problemele au apărut la a doua testare. Marți seara, după terminarea jocului din Cupa României dintre CSC Sânmartin și Luceafărul, oficialii CSC au primit rezultatele testelor efectuate luni, 21 septembrie: 7 dintre jucători au avut rezultatul pozitiv, trei dintre ei fiind pe teren marți.
  „Toți șapte sunt asimptomatici, au fost evaluați și sunt în izolare. Însă, mai avem câțiva care au avut ieri stări febrile. Am trimis la FRF toate informațiile, DSP Bihor declarând focar de infecție, conform protocolului medical existent. Așteptăm decizia FRF în privința meciului de sâmbătă cu CSM Satu Mare. Având atâția jucători afectați noi ne-am dori o amânare, dar așteptăm hotărârea FRF”, a declarat Alexa Krenek, președintele CSC Sânmartin pentru bihon.ro.
  CSM Satu Mare a trecut cu bine peste a doua testare. Etapa a III-a din Liga 3, Seria 10, este programată sâmbătă, 26 septembrie, iar CSM Satu Mare – CSC Sânmartin ar trebui să înceapă la ora 17.
  PREVEDERI PROTOCOL MEDICAL
  „Persoanele depistate pozitiv vor fi retestate în ziua 7 de la primul rezultat pozitiv. În cazul în care rezultatul retestării este negativ, iar persoanele nu au prezentat simptome, acestea își pot relua activitatea, inclusiv în ceea ce privește participarea la competiții oficiale”.
  „Persoanele al căror test este negativ și care nu au fost identificate drept contacți în urma anchetei epidemiologice își continuă activitatea sportivă”.
  PREVEDERI FRF
  În cadrul ședinței Comitetului Executiv al FRF din 18 august s-au aprobat următoarele principii de desfășurare a competițiilor fotbalistice pentru sezonul 2020/2021.
  În situația în care unul sau mai mulți jucători sau oficiali ai unui club sunt testați pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfășura conform programării inițiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:
  Clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puțin 13 jucători (din care cel puțin un portar).

  Clubul poate prezenta cu cel puțin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator.
  În cazul în care clubul în cauză nu poate îndeplini oricare dintre condițiile acestea, jocul nu se va mai disputa, urmând ca partida să fie reprogramată. Meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile.
  În situația în care la finalul primei faze a campionatului (sezonul regular pentru Liga 1 și Liga 2 și tur/retur pentru Liga 3), vor exista partide restante și nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3.
  Dacă va exista situația în care vor exista jocuri ce nu s-au putut disputa deoarece ambele cluburi nu au îndeplinit oricare dintre condițiile menționate anterior, ambele echipe vor pierde jocul 0-3, fără a se adăuga vreun punct în clasament pentru cele două cluburi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img