More


  Cupa României va deschide sezonul 2020-2021

  =

  După două luni de așteptare Federația Română de Baschet pare-se că a găsit o formulă acceptabilă în pandemie de sezon competițional.
  Astfel la feminin, sezonul va începe cu un turneu din cadrul Cupei României ce se va juca cel mai probabil la Sfântu Gheorghe.
  CSM Satu Mare , conform proiectului , ar urma să fie într-o grupă cu Agronomia București și KSE Târgu Secuiesc. Iar în a doua grupă ar fi repartizate Baschet Arad, Olimpia Brașov și Phoenix Simona Halep Constanța. Câștigătoarele grupelor plus Sepsi, deținătoarea trofeului, și cel mai bun loc doi vor merge în Final Four.
  Liga Națională ar urma să debuteze la finalul lunii noiembrie după acțiunea lotului național.

  Calificările la EuroBasket în noiembrie
  FIBA a anuntat cum se vor desfasura meciurile din “ferestrele” de calificare pentru EuroBasket, programate pentru lunile noiembrie 2020 si februarie 2021.
  Astfel, tinand cont ca sanatea si siguranta jucatorilor, antrenorilor si oficialilor este prioritara, dar si avand in vedere recomandarile primite de la Comisia Medicala si Comisia de Competitii, Comitetul Executiv al FIBA a decis ca toate meciurile de calificare sa nu se mai dispute in sistem tur-retur, ci in sistem “bula”, avand acordul autoritatilor sanitare publice ale tarii-gazda, precum si respectandu-se protocoalele sanitare FIBA (care includ testarea Real Time – PCR si intrarea intr-un mediu pe deplin controlat si securizat in orasul organizator).
  Fiecare astfel de “bula” va fi formata din 4 sau 8 echipe (practic echipele nationale din una sau doua grupe de calificare). Orasele/tarile care vor gazdui competitiile vor fi anuntate in curand, urmand sa fie stabilite de FIBA la nivel de fiecare regiune in parte.
  Va reamintim, nationala de seniori a Romaniei avea programate urmatoarele partide de calificare:
  Romania- Polonia (noiembrie 2020)
  Spania – Romania (noiembrie 2020)
  Romania – Israel (februarie 2021)
  Polonia – Romania (februarie 2021)
  De la CSM Satu Mare ar putea fi convocate la Naționala României tinerele Alina Podar și Carla Popescu.
  FIBA a precizat ca o decizie privind calificarile pentru Women’s EuroBasket va fi comunicata in curand.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img