More  Spadasina Amalia Tătăran, Maestru Emerit al Sportului!

  Una dintre cele mai importante spadasine din echipa României, Amalia Tătăran, este de astăzi Maestru Emerit al Sportului. Titlul a fost oferit și semnat de Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

  Titlul a fost înmânat de președintele Federației Române de Scrimă, Marius Florea, alături de felicitări și strângeri de mână.

  Sportiva legitimată la CS Dinamo este campioană la Jocurile Europene din 2015, la prima participare, alături de echipa României. De asemenea, a făcut parte și din echipa care a câștigat medalia de argint la Campionatul European din 2013, respectiv bronz la Europenele din 2017.

  Spadasina a început sportul la școala sătmăreană de scrimă, alături de antrenorul Francisc Csiszar. În 2012 a devenit cea mai tânără sportivă din lotul olimpic de spadă, asta după ce a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial pentru cadeți din 2010 de la Baku. In 2011 la Klangenfurt( Austria ) a obținut medalia de bronz la Campionatul european de cadeți in proba pe echipe și a reprezentat România la J.O. de Tineret 2010, unde a terminat pe locul 5.

  Felicitări și mult succes în carieră!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE