More


  Federația Română de Baschet a revenit asupra sistemului de disputare a Ligii Naționale

  =

  Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis să renunțe la grupele anunțate luna trecută pentru Liga Națională, atât la feminin, cât și la masculin.

  Astfel, CSM Satu Mare nu va mai juca doar cu Olimpia Brașov, KSE Târgu Secuiesc sau Agronomia în prima fază a sezonului regulat. Elevele lui Miguel Lopez vor întâlni toate cele 10 sau 11 (dacă CSM Târgoviște va putea participa) echipe care vor mai lua startul la următoarea ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. S-a revenit astfel la planul inițial, anunțat în vară, fără grupe.
  Consiliul Director al FRB și-a motivat decizia după ce mai multe echipe participante și-au exprimat nemulțumirea față de împărțirea pe grupe atât la feminin, cât și la masculin. Acestea au considerat că există un dezechilibru valoric, astfel că s-a revenit asupra deciziei.
  Sezonul regulat se va juca tur/retur, urmat de play-off. La început se va merge pe turnee, cu toate echipele într-un oraș cu două săli regulamentare. Primul turneu din LNBF va fi programat în 22-24 noiembrie, cu trei jocuri. Se speră în revenirea la etape săptămânale, când evoluția pandemiei o va permite. FRB a anunțat că va adapta sistemul și calendarul în funcție de evoluția pandemiei, dacă se va putea reveni la etape săptămămânale sau, în cazul nefericit, al unei suspendări temporare a activității competiționale.
  Și pentru Cupa României la feminin s-au făcut schimbări, prin acceptarea a două echipe. CSM Alexandria și Universitatea Cluj-Napoca se alătură celorlalte șapte echipe care s-au înscris deja în competiție, printre care și FCC Baschet Arad. Primul turneu al cupei ar urma să aibă loc în perioada 27-29 octombrie.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img