More

    Red Bull Romaniacs. IRON MANI!

    Sud-africanul Wade Young, câştigătorul titlului în 2018, a fost cel mai rapid pilot în calificările de marţi de la clasa Gold a raliului hard enduro Red Bull Romaniacs, ajuns la cea de-a 17-a ediţie, Vertical Madness.

    Young a plecat de pe poziţia a 12-a, însă a reuşit să obţină cel mai bun timp la finalul cursei de 17 km, iar miercuri va avea cel mai mare avantaj strategic. Sud-africanul a fost mai rapid cu 44 de secunde decât spaniolul Alfredo Gomez Cantero şi britanicul Billy Bolt, devansându-l cu 58 de secunde pe ”Regele Carpaţilor”, britanicul Graham Jarvis, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

    La clasa Silver, britanicul Joe Deakin a terminat primul calificările, urmat de francezul Fabien Poirot şi de danezul Peter Weiss, în timp ce românul Adrian Mihu a fost al patrulea.
    Germanul Alexander Gehlert a dominat categoric calificările la clasa Bronze, urmat de conaţionalul său Eddie Findling şi de austriacul Stefan Rieger.

    Gyenes ține la record
    Sătmăreanul Emanuel MANI Gyenes, singurul rider din lume care a participat la toate ediţiile Red Bull Romaniacs, a intrat şi anul acesta în competiţie, însă doar la clasa Iron. După fractura suferită în iunie la piciorul drept, sătmăreanul se află încă în perioada de reacomodare cu motocicleta, însă îşi doreşte să-şi păstreze recordul şi iată că a înregistrat al doilea timp în calificări. Cel mai rapid la Iron a fost francezul Courty Romain.

    La clasa Atom, creată anul acesta pentru sportivii amatori care doresc să încerce traseul unui concurs de importanţa raliului din România, piloţii au avut de parcurs cel mai simplu traseu, doar 8 kilometri, pe care cel mai rapid concurent, americanul Rich Mumford, i-a străbătut în 23 de minute şi 21 de secunde.

    Miercuri a fost prima zi adevărată de off road şi primele coborâri, la care piloţii s-au văzut nevoiți să aibe mare grijă de motociclete. Clasa Gold a avut de parcurs 114 kilometri, clasa Silver 116, clasa Bronze 128, iar clasele Iron şi Atom 89, respectiv 79 de kilometri. Vom reveni în ediția de mâine cu rezultatele .

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE