More


  Mergem sau nu la EURO?

  - Advertisement -

  Cruciala partidă de la Reykjavik, programată in aceasta seara, de la 21:45, a fost la un moment dat în pericol să nu se mai dispute.

  Din cauza pandemiei de coronavirus, în Islanda s-au impus noi măsuri restrictive, dar până la urmă miza uriașă a întâlnirii și-a spus cuvântul.

  ”Depinde care va fi regulamentul final în ceea ce priveşte activităţile sportive. Până în prezent s-au acordat derogări de la măsurile importante. Cu siguranţă se poate argumenta cât de important este un joc de fotbal. Am fost informaţi de Federaţie că în joc sunt miliarde de ISK (n.r. milioane de euro), deci poate fi o problemă destul de importantă din punct de vedere social. Bineînţeles vom continua să examinăm situaţia”, a precizat Reynisson, pentru presa locală.

  De asemenea, însuși premierul Islandei, Katrin Jakobsdottir, a vorbit despre acest subiect delicat: “Mă aştept ca meciul să se poată disputa, dar trebuie să îl vedem la TV”, a transmis prim-ministrul Islandei.

  De la aeroport în carantină la hotel
  Echipa nationala a Romaniei a ajuns dupa un zbor de cinci ore in indepartata Islanda pentru meciul de joi seara.

  Delegația a fost preluată direct de la scara avionului de 2 autocare (respectând distanțarea în spații închise) și transportată spre filtrul de testare COVID din clădirea aeroportului, anunta FRF pe site-ul oficial.

  Rând pe rând, după verificarea documentelor privind identitatea (unul dintre vameși, o româncă din Mureș!), jucătorii au fost îndrumați apoi spre cabinele de testare COVID asemănătoare unelor pentru votare. Un întreg parcurs inedit, fixat de autoritățile islandeze.
  Cu un cod de bare individual generat înaintea sosirii aici, tricolorii au așteptat să li se recolteze probe.

  După încă o oră de drum spre capitala Islandei, delegația s-a cazat în jurul orei 23:30, ora României.

  Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, de la 21:45 în direct pe ProTV.

  Dacă va trece de Islanda, România va înfrunta Ungaria sau Bulgaria, pe 12 noiembrie, pentru un loc la Euro 2020.

  Partida se va disputa in prezenta a 350 de spectatori, au anuntat gazdele.

  Selecționerul Islandei : „Așteptăm acest meci din noiembrie!
  Selecționerul Erik Hamren mizează de spiritul și energia pozitivă a Islandei în meciul cu Româina: „Este multă bucurie la lot și suntem hotărâți să câștigăm.

  Erik Hamren este optimist înaintea semifinalei play-off-ului Euro 2020 și mulțumit de modul cum s-au pregătit jucătorii Islandei pentru ciocnirea cu România.

  „Așteptăm acest meci din noiembrie, așa că suntem gata! Nu mai avem răbdare să intrăm pe teren, există un spirit formidabil în lot. Mă gândesc la confruntare echilibrată. Sunt două echipe apropiate în clasamentul mondial, care vor să învingă, iar șansele de calificare sunt 50-50 la sută. Cine nu va comite greșeli mari și fructifică ocaziile se va impune.

  Trebuie să fim disciplinați și curajoși. Avem și experiență, și omogenitate, e multă bucurie la lot și suntem deciși să câștigăm”, a spus selecționerul, la conferința de presă.

  Istoria e de partea noastră
  România o va înfrunta pe Islanda, în semifinalele barajului de calificare la EURO, în data de 8 octombrie, una care a purtat noroc echipei noastre naționale de-a lungul timpului.

  Iată rezultatele înregistrate de România în data de 8 octombrie:
  1946: Bulgaria – România 2-2, Cupa Balcanică
  1950: România – Albania 6-0, amical
  1961: România – Turcia 4-0, amical
  1986: Israel – România 2-4, amical
  1994: Franța – România 0-0, preliminarii CE 1996
  1996 2005: Finlanda – România 0-1, preliminarii CM 2006
  2015: România – Finlanda 1-1, preliminarii CE 2016
  2016: Armenia – România 0-5, preliminarii CM 2018
  2017: Danemarca – România 1-1, preliminarii CM 2018

  Cum ar putea arăta primul „11” al lui Mirel Rădoi
  Selecționerul Mirel Rădoi cântărește încă cele mai bune opțiuni pentru formula de start cu Islanda, mai ales în defensivă, unde i-a pierdut pe Vlad Chiricheș și pe Ionuț Nedelcearu, dar și în celelalte două compartimente ale sistemului 4-3-3.

  Ca de obicei, nimeni nu știe exact ce planuri are Mirel Rădoi pentru meciul de azi din Islanda, cel mai important test al anului pentru națională, semifinala barajului pentru Euro 2020. Surse federale susțin că echipa probabilă nu ar fi încă creionată, cu atât mai mult cu cât doar marți selecționerul i-a avut la dispoziție pe toți jucătorii din lot, la ultimul antrenament dinaintea plecării spre Reykjavik.

  Romania : Tătărușanu – Hanca, Dr. Grigore, Burcă, Camora – Maxim, Al. Crețu, N. Stanciu – Alibec, G. Pușcaș, Mitriță  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img