More


  Restaurant din Satu Mare, ars de DSVSA

  - Advertisement -

  Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada 16.10.2020 – 22.10.2020, 103 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, unități alimentație publică /terase, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine legume fructe, unități din zone de agrement, unități de vânzare on – line.
  Controalele efectuate în unități, au fost realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă a Ordonanțelor Guvernului României, a Legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.
  În această perioadă au fost aplicată o sancțiunine contravențională, în valoare totală de 10.000 lei, la un restaurant din Satu Mare pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite.
  ”Rugăm toți agenții economici, care dețin/administrează unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, să notifice Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare, despre apariția oricărei disfuncționalități în activitate, sub raportul persoanelor suspicionate/confirmate, aflate în carantină sau în izolare la domiciliu datorate îmbolnăvirii cu COVID – 19 , precum și gradul de risc al unității”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img