More


  Trupa lui Ritli pierde la “masa verde” restanța cu CAO Oradea

  - Advertisement -

  Covid-19 afectează tot mai serios activitatea cluburilor din eșalonul trei, și nu numai, iar primele amânări ajung să se transforme în rezultate stabilite la „masa verde” în unele cazuri. Din etapa a VII-a, desfășurată weekendul trecut, au fost amânate 13 meciuri din 50!

  Amânat din 10 octombrie din cauza problemelor cu Covid-19 ale sătmărenilor, meciul CAO 1910 Oradea – CSM Satu Mare a fost reprogramat pentru miercuri, 28 octombrie.

  Însă, la testarea de săptămâna trecută ar fi ieșit pozitivi 10 jucători și membri ai staff-ului CSM Satu Mare, ceea ce a dus și la amânarea partidei cu Luceafărul.

  DSP Satu Mare a declarat focar și a trimis în izolare toți componenții lotului până în 5 noiembrie.

  În această situație, jocul de miercuri nu se poate disputa, iar în aceste condiții CSM Satu Mare va pierde jocul cu CAO la „masa verde”, întrucât un joc cu același adversar nu poate fi amânat de două ori. După ce comisia FRF va ratifica rezultatul, CAO va ajunge la 11 puncte, bilanț care o urcă pe locul 3, după SCM Zalău și Minaur Baia Mare. Rămâne de văzut ce se va întâmpla și cu partida cu Luceafărul, reprogramată pentru 4 noiembrie.

  E interesant însă cum e interpretat regulamentul și protocolul medical de la un județ la altul. Dacă la Satu Mare tot lotul a fost băgat în carantină, în schimb în alte părți doar pozitivii sunt izolați iar restul echipei e lăsată să își continue activitatea cu negativii din lot…Așa cum ar fi și firesc dacă ținem cont că la majoritatea echipelor și pozitivii sunt asimptomatici. Și mai mult ca sigur ar putea zburda cu tot cu virus pe teren…

  CE SPUNE REGULAMENTUL FRF:
  În cadrul ședinței Comitetului Executiv al FRF din 18 august s-au aprobat următoarele principii de desfășurare a competițiilor fotbalistice pentru sezonul 2020/21. În situația în care unul sau mai mulți jucători sau oficiali ai unui club sunt testați pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfășura conform programării inițiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:

  Clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puțin 13 jucători (din care cel puțin un portar)

  Clubul poate prezenta cu cel puțin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator.

  În cazul în care clubul în cauză nu poate îndeplini oricare dintre condițiile acestea, jocul nu se va mai disputa, urmând ca partida să fie reprogramată. Meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile. În situația în care la finalul primei faze a campionatului (sezonul regular pentru Liga 1 și Liga 2 și tur/retur pentru Liga 3), vor exista partide restante și nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img