More


  Expozitie la Castelul Karolyi din Carei

  - Advertisement -

  Joi, 26 noiembrie 2020, la Castelul Karolyi din Carei, a fost  deschisă expoziția Direcției de Cultură Carei, cu reproduceri fotografice reprezentând atât marile personalități care au contribuit activ la înfăptuirea statului național unitar român, cât și delegații la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1918 din Cercul Electoral Careii Mari.

  Expoziția cuprinde imagini cu: Regele Ferdinand I, Regina Maria, Iuliu Maniu, Iuliu Hossu, Vasile Lucaciu, Miron Cristea, Pantelimon Halippa, Vasile Goldiș, Ion I. C. Brătianu, Ștefan Cicio-Pop și cu delegații din Carei la Marea Unire: Cornel Popp, Corneliu Abrudan, Valentin Vanca, Demetriu Coltău, Romul Marchiș, George Indrea.

  Au mai fost expuse o copie a Credenționalului din zona Careiului, o listă cu numele celor aleși în „Consiliul Național Român” al plășii Carei și consiliile naționale române comunale, în cadrul Adunării populare din 18 noiembrie 1918 din Sala Mare a Primăriei și alte imagini reprezentative pentru Marea Unire.

  Expoziția poate fi vizionată până la mijlocul lunii decembrie, de marți până duminică, între orele 9-16.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img