More


  Codul Roșu acoperă județul

  - Advertisement -

  Situația devine dramatică pentru județul Satu Mare în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus. Aproape 30 de Unități Administrativ Teritoriale se află în Scenariu Roșu. Trei dintre acestea pot fi carantinate. Asta pe lângă municipiul Satu Mare care se află deja în carantină.

  Situația la nivel județean
  În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu mare au fost raportate 182 de cazuri noi de COVID-19. La care se mai adaugă cele 17 reconfirmări.

  În această situație la nivelul județului Satu Mare, de la începutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate 5.078 cazuri.

  Din fericire, tot în ultimele 24 de ore au fost confirmate și 142 de vindecări, ceea ce înbseamnă că, până în prezent, 3.098 de sătmăreni infecțați cu noul coronavirus au fost vindecați.

  Încă cinci decese la Satu Mare
  Din păcate, însă, tot în ultimele 24 de ore, au fost raportat încă cinci decese la Satu Mare. Persoanele decedate, patru bărbați și o femeie, cu vârsta cuprinsă între 59 și 89 de ani, cu multiple comorbidități, internați la secția ATI a Spitalului Municipal Carei, Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și Spitalul Orășenesc negrești Oaș.

  Dacă din numărul total de infectați, scădem vindecații și decedații, rezultă că, în prezent, în județul nostru, mai sunt active 1.916 cazuri de COVID-19.

  Cod Roșu pentru jumătate județul
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 55 din 25.11.2020 privind completarea Hotărârii CJSU nr. 46/03.11.2020 cu privire la stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de COVID-19.

  Astfel:
  Art.1. Se aprobă lista unităților administrativ-teritoriale în care se aplică măsurile prevăzute în legislație de specialitate acolo unde rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la 1000 de locuitori se încadrează între limitele 1,5 și 3, conform anexei nr.1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

  Art.2. Se aprobă lista unităților administrativ-teritoriale în care se aplică măsurile prevăzute în legislație de specialitate acolo unde rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la 1000 de locuitori depășește limita de 3, conform anexei nr.2 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

  Art.3. Actualizarea anexelor 1 și 2 se va realiza la un interval de 48 de ore cu obligativitatea respectării măsurilor pentru o perioadă de 14 zile calendaristice.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img