More


  Gyenes ia viteză. E pe 25 la general!

  - Advertisement -

  Argentinianul Kevin Benavides (Honda) a câştigat, marţi, etapa a noua a Raliului Dakar 2021 la secţiunea moto, desfăşurată în buclă la Neom (Arabia Saudită), în timp ce românul Emanuel Gyenes a terminat pe locul al 26-lea.

  Benavides a fost cronometrat pe 465 km cu timpul de 04 h 49 min 15 sec, fiind urmat la 1 min 34 sec de chilianul Jose Igancio Cornejo Florimo (Honda), care şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general după abandonul australianului Toby Price (KTM). Al treilea în etapa de marţi a sosit francezul Adrien van Beveren (Yamaha), la 13 min 52 sec de învingător.

  Price, care era al doilea clasat la general înaintea etapei, a suferit o cădere la kilometrul 155 al etapei de marţi şi s-a ales cu traumatisme puternice la braţul şi umărul stâng. El a fost evacuat cu elicopterul şi transportat la spitalul din Tabuk.

  Etapa a fost marcată şi de accidentul lui Luciano Benavides (Husqvarna), nimeni altul decât fratele lui Kevin. Luciano a fost transportat şi el la spital cu elicopterul în urma incidentului de la km 242.

  Cornejo conduce în ierarhia generală cu un avans de 11 min 24 sec faţă de Kevin Benavides, în timp ce al treilea este spaniolul Joan Barreda Bort (Honda), la 29 de minute de lider, clasat al cincilea în etapa de marţi.
  Gyenes (KTM) s-a clasat pe locul al 26-lea, încheind la 01 h 00 min 51 sec de învingător. Sătmăreanul a reuşit să câştige etapa la categoria Malle Moto (fără asistenţă tehnică).

  La general, Gyenes se află acum pe locul 25, la 06 h 36 min 25 sec de lider. La Malle Moto, Mani Gyenes este al doilea, la 43 min 33 sec de lituanianul Arunas Gelazninkas.
  De asemenea, românul este al doilea şi la clasa Marathon, la 3 h 28 min 22 sec de liderul spaniol Tosha Schareina.

  Miercuri va avea loc etapa a 10-a a raliului raid, între Neom şi Al Ula, pe 583 km, dintre care 342 km cronometraţi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img