More


  Casa apei sătmărene ne delectează cu un concurs de fotografii cu tema “Apa în viața  de zi cu zi”

  - Advertisement -

     Felicităm inițiativa conducerii Apaserv pentru implicarea în cultură și îndemn abonații Apaserv, adică pe noi toți, să participăm masiv. Nu neaparat pentru premii, care sunt puține și mai mult simbolice (nici nu ar fi trebuit să fie altfel), ci pentru a onora spiritul cultural de care avem atâta nevoie în aceste momente în care teama și speranța se fugăresc reciproc, într-o goană nebună, precum tăișurile unui burghiu.

  În cele de mai jos vă redăm, în mare, esența acestui concurs de fotografii. Adăugăm și datele tehnice necesare, cu specificația că acestea cred că sunt valabile doar pentru cei care atentează la premii, la profesioniști sau măcar la cei care au minime cunoștințe în arta fotografică. Noi, plebea, vom avea doar satisfacția participării. Nu e puțin. Să vedeți ce bine ne vom simți. Ne vom da cu părerea despre fotografiile câștigătoare, le vom compara între ele și bineînțeles cu ale noastre. Normal că ideile noastre au fost mai bune și doar lipsa de comprehensiune ne-a lăsat fără premii

   Concurs de fotografii cu tematica “Apa în viața  de zi cu zi”

      Premiul I- 1000 lei; Premiul II – 500 lei; Premiul III – 300 lei

      Dintre cei care plătesc online în perioada 15 februarie – 15 martie se vor extrage 4 premii în valoare a câte 500 lei

  Ziua Mondială a Apei (World Water Day) se sărbătorește în întreaga lume din anul 1993. În fiecare an, ONU stabilește o temă a zilei, în jurul căreia sunt planificate diverse evenimente. Anul acesta tema este: „Evaluarea apei”.

  Condiţiile de participare: Participarea este deschisă tuturor  abonaților, indiferent de vârstă şi ocupaţie; lucrările trebuie să includă tematica “Apa în viața de zi cu zi”; se pot înscrie în concurs maxim trei fotografii; se acceptă fotografii în culori sau alb-negru, în format digital jpg; denumirea fişierului unei fotografii urmează o ordine strictă: numele, prenumele, domiciliul și titlul fotografiei.

  Fotografia trebuie sa păstreze rația originală la care a fost realizată (de exemplu 3:2 pentru DSLR). Latura mare a fotografiei trebuie să aibă minimum 4724 de pixeli, sau dimensiunea de 30 cm x 40 cm, iar rezoluția trebuie să fie de minim 300 dpi. Fotografiile înscrise în concurs vor putea fi editate pe următoarele coordonate: luminozitate, contrast, saturație, nivele de culoare și crop. Nu se pot adăuga elemente străine în fotografie, nu sunt permise reproducerile, lipirea sau suprapunerea mai multor fotografii și nici montajele/colajele foto). Dimensiunea fişierului unei fotografii nu poate să depăşească 15 Mb si nu poate fi mai mic de 3 Mb. Dacă e necesar, fotografiile vor fi trimise în mai multe e-mailuri. Fotografiile trebuie să fie însoţite de numele autorului, titlul, adresa de contact e-mail, nr. telefon.

  Participantul declară în mod implicit prin înscrierea imaginii în concurs că este deţinătorul drepturilor de autor asupra acesteia şi îşi asumă toate consecinţele legale în cazul în care se dovedeşte că nu deţine drepturile intelectuale asupra fotografiei. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a selecta fotografiile. Decizia juriului este definitivă şi incontestabilă.

  Organizatorii asigură printarea gratuită a fotografiilor admise în expoziţie, autorii lucrărilor admise vor fi anunţaţi prin e-mail, despre ora şi locul deschiderii festive a expoziţiei, unde se vor decerna şi diplomele.

  Participantul permite utilizarea fotografiei sale în scopuri necomerciale pentru mediatizarea expoziţiei, fără drepturi materiale, cu menţionarea numelui autorului pe lucrare. Participantul acceptă în mod implicit prin înscrierea imaginii în concurs, condiţiile participării.

  Fotografiile se vor trimite la adresele de e-mail: aps@apaservsm.ro sau secretariat@apaservsm.ro – cu subiectul Concurs de fotografii, până la data de 19 martie. Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 0261759080 – interior 114 – Biroul Relații Publice. Câștigătorii vor fi anunțați telefonic și prin e-mail. Înmânarea premiilor se va face la data de 22 martie la sediul societății.

  Cele mai bune 12 fotografii vor apărea în calendarul anual al societății.

  Pentru promovarea plății online a facurilor emise de către Apaserv Satu Mare S.A., se va organiza o  extragere la sorți, la care participă toți abonații care efectuează plăți online în perioada  15 februarie-15 martie, prin  portalul Apaserv Satu Mare S.A., accesând https://portal.apaservsm.ro/CUSTOMER_PORTAL/register.jsp. Se vor extrage 4 premii în valoare a câte  500 de lei fiecare. Extragerea va avea loc la sediul societății, câștigătorii fiind anunțați până la data de 20 martie.

  A consemnat Gruiță Ienășoiu

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img