More
  spot_img

  O nouă acțiune culturală a avut loc astăzi sub oblăduirea Direcției de Cultură a Municipiului Carei

  - Advertisement -

     De data aceasta este vorba de o acțiune de un important nivel internațional, iar faptul că, aceasta s-a petrecut în decorul feeric al celui mai vizitat obiectiv turistic al județului ar putea reprezenta o mândrie pentru concetățenii noștri maghiari. Nu cred că va fi lipsită de interes o plimbare până la Castelul Karoly din Carei, deoarece arta fotografică, artiștii în general, sunt cei mai cosmopoliți oameni ai planetei. Pentru cei care au posibilitatea întăresc ideea participării la eveniment, nu neaparat la vernisaj, care de fapt a avut loc deja. O plimbare apoi pe aleile îngrijite ale parcului vă va da un tonus pozitiv pentru următoarele zile.

    Vineri, 5 februarie 2021, de la ora 16.00, în sala de expoziții de la parterul Castelului Károlyi a avut loc vernisajul expoziției de fotografie a Asociației Mondiale a Artiștilor Fotografi Maghiari, desfășurată în cadrul celei de-a XX-a ediții a Salonului Internațional de Artă Fotografică Maghiară. Clubul Foto „Vasile Vénig László” Carei organizează acest eveniment în fiecare an, la Carei, în primul weekend al lunii februarie.

  În cadrul manifestării culturale a luat cuvântul Bikvalvi Zsolt, vicepreședinte al Clubului Foto „Vasile Vénig László” din Carei. Acesta a adresat celor prezenți câteva cuvinte din partea fotoclubului careian, dar a transmis și gânduri din partea Asociației Mondiale a Artiștilor Fotografi Maghiari. După aceea a luat cuvîntul dr. Hágó Attila Nándor, președinte al Foto Clubului „Vasile Vénig László” din Carei.

  În cadrul salonului au participat fotografi maghiari stabiliți în întreaga lume.

  Materialul fotografic expus a fost, este și va mai fi prezent și în alte locații din Bazinul Carpatic.

  Evenimentul este parte integrantă a Festivalul Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári”.

  Manifestarea a fost organizată de Fotoclubul „Vasile Vénig László” și Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

  Expoziția va fi deschisă publicului până la data de 21 februarie 2021, conform programului de vizitare a Castelului.

  A consemnat Gruiță Ienășoiu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare