More

    Activitatea de comemorare și cinstire a eroilor din cel de-al doilea Război Mondial

    În luna iulie a anului 2020, conducerile asociațiilor județene ale cadrelor militare în rezervă și retragere din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și din Serviciul Român de Informații au inițiat și propus Instituției Prefectului județului Satu Mare, demararea unui proiect amplu, ”Comemorarea Eroilor Neamului”, ce constă în organizarea de activități de comemorare a eroilor de război la locațiile din județ unde sunt înmormântați aceștia, în fiecare an, la date prestabilite.

    Ideea proiectului este receptată pozitiv de către autorități și instituții publice de la nivelul județului: Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Muzeul Județean și unitățile din cadrul Garnizoanei Satu Mare.

    Astfel, sub patronajul Instituției Prefectului județului Satu Mare, în formatul prezentat mai sus, în data de 16 aprilie 2021 au fost organizate primele activități din proiect în localitățile Hodod și Lelei, iar în data de 7 mai 2021, cele de la Mădăras, Ardud și Gerăușa, ce au beneficiat de suportul autorităților locale din comuna Hodod și orașul Ardud și al mass-mediei locale.

    În formatul instituțional menționat și în parteneriat cu autoritățile locale din u.a.t. Săuca, intenționăm derularea unei activități de comemorare și cinstire a unui erou necunoscut căzut în cel de-al Doilea Război Mondial, în luna octombrie a anului 1944, ce este înmormântat la ieșirea din localitatea Cean, comuna Săuca.

     

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE