More


  FILANTROPIE. Episcopia Ortodoxă ajută sinistrații din comunele Socond, Supur și Beltiug

  - Advertisement -

  Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, luni, 17 mai 2021, Arhim. Dr. Casian Filip, consilier al Sectorului social-filantropic și misionar, împreună cu Pr. Mocan Florian Ioan, protopopul de Carei, s-au întâlnit, la sediul Primăriei din Beltiug, cu domnul Bartok Gurzău Ioan, primarul comunei Beltiug, domnul Crișan Sergiu Petrică, primarul comunei Supur, domnul Cornea Mare Nicolae, primarul comunei Socond, Pr. Micle Ioan, parohul localităților Giungi și Rătești (cele mai afectate), Pr. Biro Ioan, parohul localității Hurezu Mare, și Pr. Cosma Dionisie, parohul localității Socond.

  În cadrul întâlnirii s-au stabilit criteriile de selectare a familiilor cele mai neajutorate care au fost afectate de viitură. În urma discuțiilor s-au stabilit următoarele: în localitatea Socond se vor oferi materiale de construcții; în localitatea Hurezu Mare se va construi o casă, iar în localitatea Rătești se vor construi trei case. Toate acestea se vor realiza în urma unor anchete sociale organizate în rândul sinistraților de către reprezentanți ai primăriei și ai parohiilor.

  Prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, Arhid. Dumitru Botiș și Pr. Adrian Morar au oferit Parohiei Ortodoxe Giungi alimente perisabile și neperisabile, care vor fi distribuite familiilor sinistrate din localitățile cele mai afectate, Rătești și Giungi.

  De asemenea, în zilele ce urmează vor fi distribuite alimente și obiecte de primă necesitate și celorlalte parohii afectate în urma inundațiilor.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img