More


  Olimpiada Națională Gazeta Matematică se află la a III-a etapă

  - Advertisement -

  Societatea de Ştiințe Matematice din Romȃnia (SSMR), filiala Satu Mare, organizează în 22 mai 2021, Olimpiada Națională Gazeta Matematică – Etapa a III-a, pentru elevii din clasele a V-a şi a VI-a, calificați în urma rezultatelor obținute la etapa a II-a. Din județul Satu Mare, pentru etapa a III-a, s-au calificat 23 de elevi la clasa a V-a și 22 de elevi la clasa a VI-a.

  La fiecare clasă, vor fi propuse de către profesori sătmăreni cȃte 15 probleme, concurenții avȃnd de ales răspunsul corect dintr-o grilă de cinci variante: A, B, C, D, E. La fiecare clasă, vor fi selectate 5 probleme din Gazeta Matematică sau din Suplimentul cu exerciții al Gazetei Matematice, din numerele 1-3 ale anului 2021.Timpul de lucru va fi de 120 de minute. Proba de concurs se va desfăşura online, începȃnd cu ora 10 și va fi supravegheată audio – video.

  Filiala Satu Mare a SSMR va acorda premii în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, după cum urmează: 5% dintre concurenți vor primi premiul I, 15% premiul al II-lea, 20% premiul al III-lea, 30% vor primi mențiuni, iar restul elevilor vor fi răsplătiți cu diplomă de participare.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img