More


  REALITATE. Aglomerație la pașapoarte

  - Advertisement -

  Zilnic, zeci de sătmăreni aşteaptă la coadă să îşi facă paşapoarte. Mulţi oameni au venit cu copiii şi spun că dacă se întâmpla ceva grav în România, nu vor decât să aibă documentul cu care pot călători în altă ţară, unde să se simtă în siguranţă. Solicitările pentru eliberarea de paşapoarte noi a crescut mult în ultima perioadă, motiv pentru care, Direcția Județeană de Pașapoarte a prelungit programul cu publicul până la ora 20.00.

  Programări până în aprilie
  Comisarul șef Simona Babici, șefa Serviciului Public Comunitar de Eliberate și Evidență a Pașapoartelor Simple (SPCEEPS) Satu Mare , a declarat pentru Gazeta de Nord Vest că, în judeul nostru, primele date libere pentru programări on-line sunt pentru luna aprilie.

  ”În ultima perioadă am constata ubn aflux important al sătmărenilor care vor să își facă pașapoarte. Dintre aceștia, circa 10% își fac pașaport pentru vacanță, restul de 90% optează pentru acest document de spaimă, din cauza războiului din Ucraina și a nesiguranței, care, din punctul meu de vedere, cel puțin deocamdată, sunt nejustificate.
  De asemenea, și site-ul de programări on-line a fost căzut mai multe zile, din cauza numărului mare de solicitări, astfel că acum s-a prelungiy mult timpul pentru programarea on-line”, a precizat Simona Babici.

  Site-ul epasapoarte.ro pentru programări online a funcţiionat cu dificultate în ultimele zile
  La centrele de emitere a paşapoartelor pot veni atât cei care şi-au făcut programări, cât şi persoane care nu au reuşit să facă acest lucru, mai ales că site-ul unde putea face acest lucru a avut ieri probleme tehnice.

  În situația în care cetățenii nu mai identifică locuri disponibile pentru programare în perioada dorită, aceștia pot verifica disponibilitatea la alte structuri teritoriale de pașapoarte. Adresăm rugămintea cetățenilor care au efectuat o programare și nu se mai pot prezenta pentru depunerea cererii de eliberare a documentului de călătorie, să anuleze programarea respectivă, prin accesarea butonului ”Anulează programare” din e-mail-ul de confirmare.

  Menționăm că, întrucât aplicația de programare on-line este accesată în prezent de un număr tot mai mare de solicitanți, există posibilitatea ca timpii de răspuns să fie peste media obișnuită. Pentru evitarea deplasării la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte în vederea ridicării pașaportului simplu electronic, recomandăm cetățenilor să solicite, cu ocazia depunerii cererii, expedierea documentului de călătorie prin serviciile de curierat la domiciliul sau la reședința titularului (cu suportarea de către aceștia a contravalorii serviciului prestat, respectiv 11,30 lei cu TVA inclus)”, se arată într-un comunicat de presă.

   

  Documentele necesare pentru eliberarea paşaportului
  Cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie trebuie însoţită de certificatul de naştere, în original.

  Documentul care face dovada achitării contravalorii paşaportului, în original, sau documentul de plată editat pe suport hârtie conţinând toate informaţiile aferente plăţii efectuate prin mijloace de plată online, completat pe numele titularului.

  Paşaportul anterior, dacă acesta există.

  De asemenea, Direcţia Generală de Paşapoarte şi a Serviciilor Publice Comunitare de Paşapoarte a transmis că cei care doresc să depună cerere pentru eliberarea documentului o pot face la orice serviciu comunitar din țară.

  În situația în care nu mai sunt locuri disponibile pentru programare în perioada dorită, puteți verifica disponibilitatea în județele limitrofe.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img