More


  Incendii de amploare în tot județul

  - Advertisement -

  La acest sfârșit de săptămână, în întreg județul, dar mai ales în Țara Oașului, au izbucnit o serie de incendii de amploare. De vină a fost, în mare măsură, canicula din această perioadă. Doar intervenția promptă a pompierilor și a voluntarilor a dus la salvarea unor comunități întregi de oameni.

  Arde Țara Oașului
  În ultimele două zile în Țara Oașului au izbucnit incendii după incendii, care au fost stinse, în cele din urmă, dar cu multă greutate. Astfel, vineri, un incendiu de amploare a izbucnit la Călinești Oaș. Primarul Dinu Birtoc i-a mobilizat pe locuitorii comunei și în cele din urmă incendiul a fost stins, dar nu fără a produce pagube. ”Oameni buni, așa s-a încheiat ziua de vineri 22 iulie, anexe gospodărești mistuite de foc, livezi de pomi, peste 50 de hectare de pășune. Dezastrul putea fi cu mult mai mare dacă nu ar fi intervenit voluntari și pompieri din întreaga regiune: Călinești Oaș, Turț, Negrești, Târșolt, Bixad, Gherța Mică. Mulțumesc tuturor pentru gestul și promptitudinea de care au dat dovadă !”, este mesajul transmis de primarul Dinu Birtoc.
  Sâmbătă, la ora 13.00, a izbucnit un incendiu de vegetație uscată în localitatea Trip. A intervenit o autospecială cu spumă și apă plus cinci pompieri.
  Tot sâmbătă, în jurul orei 14.30, un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Turț a intervenit pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, în localitatea Călinești Oaș. A fost anunțat și SVSU Călinești Oaș.

  Incendiu după incendiu
  În jurul orei 15.40 a zilei de sâmbătă, pompierii au fost nevoiți să intervină pentru lichidarea incendiilor de vegetație uscată după cum urmează:
  În localitatea Negrești Oaș, pe strada Dâmbeni, o autospecială de stingere cu 3 subofițeri.
  În localitatea Târșolț, o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Punctului de Lucru Turț și din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș cu echipaj cu 2 subofiteri. A fost anunțat și SVSU Târșolț.

  Incendiu de proporții
  la Stâna
  De asemenea, mai trebuie spus faptul că, tot vineri, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență SVSA Socond a intervenit în localitatea Stâna, în jurul orei 16.30, unde a izbucnit un incendiu de vegetație uscată, liziere, a ars o suprafață de aproximativ 10 ha.
  Pentru lichidarea incendiului au intervenit două autospeciale de la ISU Satu Mare, două autospeciale SVSU Beltiug, o autospecială de la ISU Tășnad și o autospecială SMURD de prim ajutor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img