More

    EVENIMENT. Evenimentul cultural „Anul editorial sătmărean”, la cea de-a XXIII-a ediție

    Biblioteca Județeană, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare, organizează cea de-a XXIII-a ediție a evenimentului „Anul editorial sătmărean”.
    Manifestarea culturală se va derula joi, 11 august 2022, cu începere de la ora 14:00, la sediul Bibliotecii Județene Satu Mare, situat pe Strada Iuliu Maniu nr. 2. Deschiderea oficială va fi însoțită de expoziția de prezentare a publicațiilor apărute în decursul anului 2021, urmată de festivitatea de decernare a diplomelor pentru cele mai reușite lucrări sub aspect literar și științific, dar și pentru contribuția originală la dezvoltarea culturii, educației și societății.
    Producția editorială sătmăreană a anului 2021 însumează 124 de documente repartizate astfel: 94 de cărți tipărite; 27 de publicații periodice și trei documente audio-vizuale. În comparație cu precedentele două ediții ale evenimentului, remarcăm o ușoară creștere a activității editoriale și publicistice sătmărene.
    Cu prilejul fiecărei ediții a acestui eveniment, Biblioteca Județeană Satu Mare editează „Catalogul bibliografic Anul editorial sătmărean”, publicație informativă ce cuprinde lista scrierilor autorilor și creatorilor sătmăreni, oferind în același timp și o radiografie a activității editoriale și publicistice din întreg județul. Catalogul bibliografic este și un bun mesager al cuvântului scris, contribuind la promovarea culturii sătmărene și la integrarea ei în circuitul național de valori.
    La eveniment sunt așteptați oaspeți de seamă, oficialitățile județului și ale municipiului, manageri și directori de instituții, parteneri și colaboratori, scriitori, editori, jurnaliști și bibliotecari, întreaga comunitate culturală sătmăreană.
    Intrarea invitaților și a publicului va fi asigurată pe ușa de acces de pe Strada Ștefan cel Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE