More


  EVENIMENT. Expo Industry, un real succes și de această dată!

  - Advertisement -

  Anul acesta a avut loc cea de-a II-a ediție a Expo Industry, și cu siguranță nu a dezamăgit! Începând de joi, 4 august, Grădina Romei a fost împânzită cu standuri pline cu oportunități pentru sătmăreni, dar și muzică și voie bună! Firme precum Alu Menziken, Unio, Zauner Group și multe altele, au fost prezente de-a lungul evenimentului pentru a prezenta ofertele de angajare, și nu numai, celor interesați de acestea.

  La deschidere, care a avut loc joi, au fost prezenți invitați de seamă, și anume prefectul Radu Roca alături de subprefectul Romeo Pop și directorul de Cancelarie, Radu Iancu. De asemenea, nu a lipsit Tiberiu Markos, vicepreședinte al DRW, un reprezentant al Asociației “Camera Meșteșugarilor” și Gheorghe Stan, viceprimarul municipiului Satu Mare care s-a alăturat, mai apoi.

  ”Țin să -i felicit pe toți cei implicați în organizarea acestui eveniment care e de fapt continuarea ideii de Fabricat în Satu Mare. Este ediția a 2-a a Expo Industry dar în fapt e a 9-a ediție dacă ne gândim că acest eveniment s-a născut în jurul ideii de Fabricat în Satu Mare.

  Instituția Prefectului și eu personal am încercat mai mult ca oricând în acest an să venim în sprijinul antreprenorilor locali a mediului de afaceri din Satu Mare atât prin întâlnirile avute cât și prin deschiderea noastră față de o mai bună colaborare cu instituțiile statului cât și cu mediul universitar. Sper și îmi doresc ca acest eveniment să devină în timp o tradiție iar sătmărenii să descopere firme și locuri de muncă atractive care să-i motiveze și mai mult să rămână acasă.

  De asemenea pentru mediul de afaceri cred că e un mod și mai bun de a cunoaște problemele cu care se confruntă și de a încerca împreună să treacă peste provocările venite în această perioadă tulbure pentru economia mondială.

  Vă doresc spor la muncă dar în același timp și distracție plăcută căci se anunță a fi un weekend prelungit activ aici în Grădina Romei.” a declarat Radu Roca, prefect al județului.
  Cea de-a doua zi a avut o deschidere foarte interesantă, și anume o conferință, cu prezența Danielei Culic, director al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultura Satu Mare, care a prezentat proiectul ROHU370, adică intensificarea cooperării dintre camere de comerț și meșteșuguri în vederea îmbunătățirii ocupării forței de muncă în județul nostru, și nu numai.

  “Expo Industry Satu Mare, nu numai pe lângă DRW, are și alți parteneri foarte importanți, așa cum este Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare, Asociația “Camera Meșteșugarilor”, Consiliul Județean, Primăria Satu Mare, și mulți alții! Anul trecut, când a pornit Expo Industry, a pornit dintr-o idee. Vorbeam cu Tiberiu Markos despre cum am putea să relansăm discuțiile între firme, să revină puțin parteneriatele…să ne mai deschidem unul față de celălalt!” a declarat Ștefan Bura Maksay, organizatorul eveinentului, la deschiderea conferinței.

  “Am să încep prin a felicita inițiativa Expo Industry și să spun că sugestia noastră a fost mai de demult pentru Fabricat în Satu Mare să extindă raza de acțiune a acestui concept și să se facă prezentări a produselor sătmărene în alte județe. Cu toate că eu cred că sătmărenii nu știu suficient de bine ce știm noi să facem atât de bine la noi în județ, dar e o oportunitate pentru întreprinzători să fie prezentați și în altă parte.” a declarat Daniela Culic, director al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare.

  În urma conferinței, a fost prezent și Ștefan Șuta, profesor în cadrul Universității Babeș-Bolyai, care a susținut o prelegere celor prezenți și interesați, cu titlul “Comunicarea intra-organizațională”. Totul despre terminologiile specifice și tipuri de comunicare, pentru a educa participanții cât de bine posibil legat de acest fapt.

  De altfel, se știe că orice eveniment este incomplet fără programe artistice! În cadrul Expo Industry au fost prezenți artiști români de seamă, cum ar fi trupa Vunk, care a concertat în seara de vineri, începând cu ora 22 și trupa Cargo, care a susținut concertul la finalul programului de duminică. Ieșind din această zonă, în programul de vineri a fost susținută și o paradă a modei a tinerilor de la D’or, care au bucurat publicul cu ținutele prezentate.

  Deși această ediție a luat sfârșit, Ștefan Bura Maksay a declarat că nu se va opri aici! “Expo Industry Satu Mare, în perioada 15-20 octombrie suntem în Cluj-Napoca, pe Piața Unirii. O să avem 8 corturi, destul de mari, expuse, unde o să promovăm tot ce înseamnă producție Satu Mare. Vrem să mergem la Budapesta, în Munchen, în Milano…adică în următorii 2-3 ani avem planuri destul de mari!” a declarat domnul Maksay.

  Șipoș Diana – Livia

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img