More

    Încă o palmă dată, din păcate, litoralului românesc!

    Dacă săptămânile trecute am scris despre problemele apărute la Mamaia, stațiunea care este “perla” litoralului românesc, și am adus în discuții prețurile exorbitante de acolo, plus faptul că pentru a ajunge de la plajă, șezlong via mare îți fură cam mult din concediu și proasta gestionare a stațiunii în ultimii ani, iată că acum mai vine o știre extrem de nefavorabilă despre probleme apărute în plin sezon pe litoralul nostru, de data asta la Costinești. Sâmbătă au avut loc niște percheziții în forță la un restaurant din stațiunea Costinești, iar în urma descinderii au fost identificate 6 camere de congelare, în interiorul acestora fiind descoperite peste 6 tone de alimente (peşte şi carne), de diverse categorii şi sortimente, al căror termen de valabilitate era expirat, pentru unele produse încă din anul 2020. Cantitatea de carne a fost indisponibilizată, în vederea distrugerii.

    După control, au fost depistate şi conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane. Se pare că și alte restaurante de pe litoral practică din dorința de a face cât mai mulți bani astfel de obiceiuri. Desigur când ai doar 3 luni de sezon estival vrei să scoți cât mai mulți bani repede și din proasta educație financiară sau dorința de îmbogățire rapidă unii “ patroni” recurg la astfel de gesturi, sau poate chiar din indolență sau inconștiență pun în pericol viața clienților și totodată libertatea lor. Extrem de grav și frustrant având în vedere că mare parte dintre noi muncim un an și strângem să mergem într-un “amărât “ de concediu și acolo în loc să fim tratați “regește” pățim astfel de “rahaturi” tipice din păcate turismului din România. Foarte bine că i-au prins pe acești nenorociți care pun în pericol viața sau sănătatea unor oameni nevinovați și dacă sunt vinovați să plătească scump cu banii și libertatea lor, dar oare este bine să facem publice astfel de acțiuni? Nu era mai bine să se facă perchezițiile, să li se suspende pe viață dreptul de a mai deschide vreodată vreun restaurant, să fie arestați dacă asta cred anchetatorii, dar fără să se facă publice aceste lucruri. Asta deoarece nu cred că ceilalți care fac astfel de golănii s-au speriat și dintr-o dată vor arunca produsele expirate și vor fi atenți la clienți. Căci cei care fac golănii au asta în sânge și o astfel de acțiune îi lasă rece, dar ce este clar că acum s-a mai pus o pată neagră pe litoralul românesc care și așa este într-o lumină nu tocmai favorabilă și sincer nu am auzit în alte țări civilizate despre astfel de probleme.

    Sper totuși că vom reveni cât mai repede cu picioarele pe pământ, trebuie să înțelegem că ne-a binecuvântat Dumnezeu cu o țară bogată, frumoasă, iar noi trebuie să o punem într-o lumină favorabilă căci este în primul rând în interesul nostru și să încercăm să nu ne mai facem o imagine proastă în lume cu astfel de întâmplări. Cine greșește trebuie să plătească, dar să ne spălam “rufele “ în familie, nu trebuie să afle tot globul. E clar că pădure fără uscături nu există, dar noi trebuie să promovăm partea pozitivă a economiei, a turismului, a politicii, dacă vrem ca și alții să înceapă să aibă o părere bună despre noi!

    Răzvan Govor

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE