More


  NEMULȚUMIRE. Telenovela Balta Blondă – Sătmărel continuă

  - Advertisement -

  Din nefericire, telenovela în care protagoniști sunt cetățenii nemulțumiți din zona Balta Blondă și Sătmărel, pe de o parte, și CNAIR pe de altă parte, continuă. Marți seara, un grup de cetățeni din zonă au îndepărtat o parte dintre parapeții de beton care le bloca accesul diresc spre municipiul Satu Mare. Miecuri dimineața, însă, aceștia au fost așezați la loc.

  La un pas de scandal
  După cum se știe deja, marți după-amiază, un grup de cetățeni din zona Sătmărel Balta Blondă au mutat câte un parapet de beton de pe drumul de acces mai direct, peste calea ferată, blocat după ce Șoseaua de Centură a fost dată în folosință.

  La fața locului s-au deplasat și forțele de ordine, însă cu sarcini precise de a liniști populația. Astfel că, atât jandarmii, cât și polițiștii, ai încerrcat să stea de vorbă cu cetățenii nemulțumiți, astfel că spiritele s-au calmat, nefiind dată nicio amendă.

  Parapeții de beton, repuți pe poziții
  A doua zi, însă, adică miercuri, undeva între orele 9.00 și 10.00, parapeții de beton au fost repuși pe poziții, cel mai probabil de către cei de la CNAIR. Astfel că calea de acceas direct spre Satu mare a fost din nou blocată. Dar nu de tot.

  Nu știm dacă cu intenție sau nu, dar parapeții de beton au fost în așa fel reașezați, încât a fost lăsată câte o portiță prin care cei cu bicicletele, dar și pietonii, se pot strecura mai ușor. Practic, la cume ste configurat acum blocajul, pietonii și bicicliștii pot cirla fără probleme.

  Însă acest lucru nu îi mulțuimește pe cei din Balta Blondă și Sătmărel. Ei âși doresc ca drumul să fie deblocat numai pentru mașini mici și pentru riverani, astfel încât să nu mai fie nevoiți să facă în jur de 6 km la un drum dus-întors spre municipiul Satu Mare. Însă nimeni nu a promis așa ceva.

  City-managerul consideră că cei din Balta Blondă și Sătmărel nu sunt blocați
  City-managerul municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, a declarat pentru Gazeta de Nord Vest că nu consideră că cei din zonă sunt blocați, în ceea ce privește circulația auto, dar și-a exprimat convingerea că, în scurt timp, circulația va fi deschisă pentru pietoni și bicicliști.
  În ceea ce privește circulația auto, nu putem afirma că cetățenii din zonă sunt blocați./ pentru că există posibilitatea să urce pe Centură, să meargă peste Centură și să ajungă la destinație. În schimb, este adevărat, acest lucru se face cu un efort sumplimentar de doi-trei-patru kilometri, depinde din ce direcție vin și unde vor să ajungî. Este un proiect a celor de la CNAIr care administrează și gestionează toată structura rutieră, iar soluția ei trebuie să o găsească, având în vedere că ei au făcut programul, care a fost avizat de către IGPR.

  Noi, Primăria Satu Mare, am mai depus încă o solicitare în acst sens, direct la sediul CNAIR din Cluj, la care așteptăm răspunsul. După întâlnirea pe care am avut-o și noi, și cetățenii din zona respectivî cu reprezentanții CNAIR și reprezentații IGPR, li s-a promis că în termen de două-trei săptămâni, olună, vor face o zonă de protecție lângă balustradele existente și vor redeschide circulația peste Calea Ferată, care ste încă semaforizată. Deci condițiile de a deschide circulația peitonală și pentru biciclete”, a precizat Masculic Csaba.

  Acesta a mnai precizat că, față de proiectul inițial, Șoseaua de centură a suferit câteva modificări esențiale, mai ales în ceea ce privește punctele de tranversare a acesteia.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img